Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Γ. Δελαστίκ για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και το ελληνικό εξωτερικό χρέος (Βίντεο)

Πολύ διαφωτιστικές οι τοποθετήσεις του Γιώργου Δελαστίκ σχετικά με την κυβερνητική εναλλαγή στην Ελλάδα και στη διεθνή κατάσταση. Αν και σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του «Εθνους» πρέπει να περιμένουμε τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού για να σχηματίσουμε ολοκληρωμένη άποψη για την πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει, έκανε κάποιες εκτιμήσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αποκλείεται η Γερμανοί να διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ γιατί κάτι τέτοιο θα το εκμεταλλευτούν οι Αμερικανοί για...
να προχωρήσουν σε κινήσεις για να διαλύσουν την ευρωζώνη.  Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν υπάρχει περίπτωση να ασκήσει αριστερή πολιτική απ’ την στιγμή που έχει πει ναι και στην Ευρωπαϊκή Ενωση στο ΝΑΤΟ και στο ευρώ, υπογράμμισε το στέλεχος του ΝΑΡ.

Το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας σύμφωνα με την πλειοψηφία των αστών οικονομολόγων δεν είναι βιώσιμο και άρα δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί  Η Γερμανία αντιστέκεται στο «κούρεμα» γιατί θα δημιουργήσει προηγούμενο απέναντι στους  Γάλλους που έχουν πάνω από 2 τρισεκατομμύρια ευρώ  δημόσιο χρέος τους Ισπανούς που έχουν πάνω από ένα τρισεκατομμύριο καθώς και το Ιταλικό δημόσιο χρέος είναι ανάλογο, συμπλήρωσε ο ίδιος.