Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Kυβέρνηση για δημοσίευμα της Bild -> «νοσηρή φαντασία που αγγίζει τα όρια της «προβοκάτσιας».

Για «συκοφαντικά δημοσιεύματα» κάνει λόγο η ελληνική κυβέρνηση, σχολιάζοντας το δημοσίευμα της Bild που αναφέρει ότι η Αθήνα έστειλε λάθος επιστολή στο Eurogroup.

«Τις τελευταίες ώρες διαρρέεται το ευφάνταστο σενάριο ότι εστάλη λάθος επιστολή στο Eurogroup και ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στην κα Μέρκελ για αυτό το υποτιθέμενο λάθος» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και μιλούν για «νοσηρή φαντασία»...
που αγγίζει τα όρια της «προβοκάτσιας».

Νωρίτερα, αίσθηση προκάλεσε το δημοσίευμα της γερμανικής Bild, που αναφέρει ότι η ελληνική πλευρά έστειλε την Πέμπτη λάθος επιστολή στo Eurogroup. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ελληνική κυβέρνηση έστειλε την λάθος πρόταση στις Βρυξέλλες, καθώς και πως η σωστή επιστολή αποδεχόταν τις δεσμεύσεις της ελληνικής πλευράς. Η Bild μάλιστα επικαλέστηκε πηγές της γερμανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνγκερ και τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ την Πέμπτη είχαν ετοιμάσει μια επιστολή για να διασφαλίσουν την υποστήριξη των εταίρων.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ωστόσο έστειλε μια τροποποιημένη μορφή του εγγράφου, στην οποία, σε αντίθεση με την προηγούμενη συμφωνία, παρέλειπε τις διαβεβαιώσεις πως η Ελλάδα θα δεχθεί τους όρους της διάσωσης που είχαν συμφωνηθεί.

Από real

Οργισμένος ο Βαρουφάκης στο twitter – Διαψεύδει την Bild  
ΑΑπάντηση στο δημοσίευμα της Bild, σύμφωνα με το οποίο «η Ελλάδα έστειλε λάθος επιστολή στις Βρυξέλλες» δίνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. 
«Όποιος πιστέψει τα ψεύτικα δημοσιεύματα της Bild, ας το κάνει με δική του ευθύνη», έγραψε ο κ. Βαρουφάκης.

Από enikos

Η "αλήθεια" της Bild για τη "λάθος επιστολή"

Μία άλλη εκδοχή δίνει η γερμανική εφημερίδα Bild σχετικά με την απόρριψη του ελληνικού αιτήματος από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Bild με τίτλο "Η αλήθεια για την ελληνική επιστολή",  ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε ετοιμάσει μία επιστολή σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προκειμένου να διασφαλιστεί η στήριξη των εταίρων.

Ωστόσο, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έστειλε μια τροποποιημένη εκδοχή αυτής της επιστολής, στην οποία παραλείπονται οι διαβεβαιώσεις πως η Ελλάδα θα δεχτεί τους όρους του πακέτου διάσωσης που συμφωνήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η Bild ανέφερε ότι στις συζητήσεις με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και την Γερμανίδα καγκελάριο, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο «διοικητικό λάθος».

Σημειώνεται ότι η ελληνική πλευρά διαψεύδει το εν λόγω δημοσίευμα.

Από enikos