Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

Βρετανός υπ. Οικονομικών: Κίνδυνος για την παγκόσμια και ευρωπαϊκή οικονομία το ενδεχόμενο του Grexit

TheEconomist
O κίνδυνος ενός εσφαλμένου υπολογισμού που θα οδηγήσει σε «ένα πολύ κακό αποτέλεσμα» μεταξύ Ελλάδας και των εταίρων της στην ευρωζώνη αυξάνεται, προειδοποίησε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας, Τζορτζ Οσμπορν μιλώντας στο Bloomberg στο περιθώριο της Συνόδου του G20, ενώ κάλεσε τους ηγέτες στην την εξεύρεση λύσης.

“Είναι εμφανές πως ο κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία, για την οικονομία...
της Βρετανίας από αυτό το αδιέξοδο μεταξύ Ελλάδας και ευρωζώνης αυξάνεται μέρα με τη μέρα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, ενώ πρόσθεσε “Οι κίνδυνοι ενός εσφαλμένου υπολογισμού και μιας λανθασμένης κίνησης που θα οδηγούσε σε ένα πολύ κακό αποτέλεσμα αυξάνονται επίσης”.

Ο Τζορτζ Οσμπορν που βρίσκεται στην Τουρκία στο πλαίσιο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών των ανεπτυγμένων χωρών, σημείωσε πως οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην εξέυρεση μιας αμοιβαία επωφελούς και αποδεκτής λύσης στην κρίση, αλλά διευκρίνισε πως σε κάθε περίπτωση η Βρετανία εντείνει την ετοιμότητα σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος.

"Εδώ στο G20 καλούμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να λύσουν τις διαφορές τους και να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση αλλά παράλληλα στο εσωτερικό μας εντείνουμε τις προετοιμασίες σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος. Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν πολύ δύσκολη για την παγκόσμια οικονομία και επιβλαβής για την ευρωπαϊκή οικονομία”, τόνισε.

Τα σχόλια του Βρετανού υπουργού Οικονομικών υπογραμμίζουν την ανησυχία ανάμεσα στους παγκόσμιους ηγέτες πως η προοπτική μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα πυροδοτούσε χρηματοπιστωτική αναταραχή στις αγορές.

Από left