Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Η Μαστούρα έρχεται!

Με δάκρυα χαράς έγινε δεκτή στη χώρα μας η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με το Eurogroup για 4μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, πράγμα που θα επιτρέψει την ομαλή επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα των τελευταίων 5 χρόνων έπειτα από ένα επώδυνο 20ήμερο κομμουνιστικής διακυβέρνησης.

Τα πανηγύρια στους δρόμους και τις κεντρικές πλατείες όλων των μεγάλων πόλεων είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε...
το αίτημα επέκτασης της δανειακής σύμβασης, ενώ το γλέντι κορυφώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, όταν έγινε γνωστό ότι οι Ευρωπαίοι υπέκυψαν στις ασφυκτικές πιέσεις της Ελλάδας και δέχτηκαν να υπογράψουν το μνημόνιο που τους προτείναμε.

Φυσικά, η καταπληκτική αυτή συμφωνία δε θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς κόστος, αφού, ως ένδειξη καλής θέλησης, η ελληνική πλευρά δέχτηκε την αντικατάσταση της λέξης "τρόικα" με τη λέξη "θεσμοί" και την επιθυμία των δανειστών οι όροι της δανειακής σύμβασης να μη λέγονται πια "μνημόνιο" αλλά "μορατόριουμ".

"Μια αριστερή κυβέρνηση οφείλει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Ας λένε την τρόικα όπως θέλουν, ας την πουν και τριολέ, έλεγχος από τους τρεις οργανισμούς υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

"Αυτό που δε μας λέει όμως ο κύριος Σόιμπλε είναι πώς θα καταφέρει η γερμανική κυβέρνηση να εξηγήσει στους ψηφοφόρους της τη συμφωνία που υπέγραψε. Η Μαστούρα ήρθε! Η Ελλάδα καλλιεργεί, η Ευρώπη αγοράζει! SYRIZA-PODEMOS-ANTONIS REMOS!", συμπλήρωσε κατόπιν.

Τα ευχάριστα νέα όμως δε σταματούν εδώ, αφού, όπως όλα δείχνουν, η Κυβέρνηση δε θα καταφέρει να πραγματοποιήσει το 99% του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, ενώ θα δώσει σκληρή μάχη ώστε να καταστεί αδύνατη και η υλοποίηση του υπόλοιπου 1%, σύμφωνα με έγκυρες πηγές από το περιβάλλον του Πρωθυπουργού.

Όπως ήταν φυσικό, στα σχέδια της Κυβέρνησης εναντιώνονται ήδη δεκάδες εφοπλιστές που δεν αντέχουν άλλο να σηκώνουν μόνοι τους το βαρύ φορτίο της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, ενώ ο Λάτσης ανακοίνωσε ήδη ότι επιστρέφει το Ελληνικό στο Δημόσιο, αφού πρώτα κατασκευάσει με λεφτά από την τσέπη του ένα γιγάντιο οικολογικό πάρκο.

Από τη μεριά τους, οι απλοί πολίτες, που τις προηγούμενες μέρες είχαν σηκώσει πάνω από 22 δις από τις τράπεζες, σχηματίζουν ουρές στα ταμεία προκειμένου να λάβουν το έκτακτο επίδομα των 30.000 ευρώ που μοιράζει η Κυβέρνηση, ώστε το χρέος της Ελλάδας να διπλασιαστεί και να χρειαζόμαστε δανεικά μέχρι το τέλος του κόσμου.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της Δημιουργικής Ασάφειας που εισήγαγε πρόσφατα η Κυβέρνηση στην πολιτική ορολογία, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εξετάζει το ενδεχόμενο παράλληλης κυκλοφορίας του ευρώ και της δραχμής, ώστε να ικανοποιηθούν και οι 352 συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τόνισε ότι το μέτρο θα ισχύσει μέχρι τον Ιούνιο, οπότε θα αναγκάσουμε την Ευρώπη να υπογράψει ένα ακόμα πιο δυσβάστακτο για την Ελλάδα μνημόνιο.

Τέλος, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε η Αυγή και επιβεβαίωσε το Left.gr, η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα εκτοξεύτηκε στο 1500%, ενώ το 800% των Ελλήνων πολιτών καταδικάζει τις μονομερείς ενέργειες και ζητάει σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ μέχρι το 2058.

by To Skouliki Tom
(Ανήθικο δίδαγμα: Ξετρελαμένη με τις εξελίξεις δηλώνει η Κούλα από την Καλλιθέα που επιτέλους θα σταματήσει να ξενυχτάει παρακολουθώντας τα μαραθώνια Eurogroup, ενώ, κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος, ο Χάρης, που τα τελευταία χρόνια ζει μαζί με τη γυναίκα του σε μια στοά της Πανεπιστημίου, εκμυστηρεύτηκε στο μπλογκ μας ότι δεν άντεχε άλλο να αγωνιά για τον δείκτη του Χρηματιστηρίου και τη ρευστότητα των τραπεζών. Νενικήκαμεν!)