Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Όλοι οι άνθρωποι του Αλέξη Τσίπρα

Σύντροφοι και φίλοι αποτελούν τους συνεργάτες του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ 
Όταν ο Αλέξης Τσίπρας εμφανιζόταν ως επικεφαλής των μαθητικών καταλήψεων το 1990 στην εκπομπή «Τετ-α-τετ με την Άννα», έχοντας απέναντί του την Άννα Παναγιωταρέα, ίσως ούτε ο ίδιος δεν θα μπορούσε να φανταστεί -όντας μόλις 16 ετών τότε - ότι σχεδόν 25 χρόνια αργότερα θα διεκδικούσε την πρωθυπουργία της χώρας.

Στην πορεία του αυτή μία ομάδα στενών συνεργατών έχουν αναλάβει να μοιραστούν...
το βάρος της πολιτικής ατζέντας του μέχρι σήμερα αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στην κορυφή της ομάδας συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του γραφείου του και από τους πρώτους που προασπίστηκαν την ευρωπαϊκή προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα και ο άγνωστος στον πολύ κόσμο, Χρήστος Στάικος. Κατάφερε να συνδέσει τα αριστοτελικά στοιχεία με τη χημεία, το κίνημα και τα περιβαλλοντικά θέματα, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το «Πρώτο Θέμα».

Ο Ανδρέας Καρίτζης, χαρακτηρίζεται ως κολλητός του Τσίπρα συνδέοντας το αριστερό επαναστατικό φρόνημα με το θεοκρατικό πνεύμα. Γνωρίζονται με τον Τρίπρα από το Πολυτεχνείο όταν ο Καρίτζης ήταν μέρος του περίφημου «Δικτύου», ενώ σήμερα είναι επικεφαλής όλου του συντονιστικού έργου του γραφείου του προέδρου. Ίσως ένα από τα ελάχιστα σημεία στα οποία οι δύο άνδρες διαφωνούν είναι το χρώμα. Ο Καρίτζης σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό Τσίπρα, είναι φανατικός Πανιώνιος.

Μεταξύ των προσώπων που περιστοιχίζουν τον Τσίπρα είναι και ο Τάσος Κορωνάκης. Πρόσωπο απόλυτης εμπιστοσύνης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτός που κανόνιζε τα της καμπάνιας του ως υπεύθυνος του Συντονιστικού - Οργανωτικού του ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί με τον Κορωνάκη συμπλέει ένα ακόμα μέλος του Συντονιστικού. Ο λόγος για τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Δημήτρη Βίτσα, ενώ το επικοινωνιακό βάρος πέφτει στις πλάτες της Ζωής Χαλιδιά.

Το θεωρητικό μέρος της επικοινωνιακής εκστρατίας έχει αναλάβει ο Κώστας Αθανασίου ως γνώστης των θεμάτων του Κοινοβουλίου, αλλά και των θεωρητικών ζητημάτων, ενώ πανταχού παρών είναι ο Θανάσης Καρτερός και παλαιό στέλεχος της Αριστεράς, τον οποίο συμβουλεύεται ο πρόεδρος σε ό,τι αφορά την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ στα Μέσα Ενημέρωσης, καθότι ο ίδιος έχει θητεύσει ως διευθυντής του Ριζοσπάτη και γνωρίζει καλά το χώρο. Επιτελικός είναι ο ρόλος του Δημήτρη Παπαγιαννάκου όταν ανακύπτει κάποιο κρίσιμο ζήτημα στην ατζέντα του προέδρου.

Ο Νίκος Βούτσης επικεφαλής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι επίσης ένας από τους στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, η Ελένη Σταυρακάκη, η ψυχή του γραφείου του και υπεύθυνη γραμματειακής υποστήριξης, ενώ η Βάσω Τσακανίκα είναι εκείνη που "κρατάει" το γραφείο του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Από τα νέα πρόσωπα είναι η Ράνια Σβίγκου με διαμεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στο γραφείο φου του βασικού εκπροσώπου Τύπου, Πάνου Σκουρλέτη, και του Τσίπρα, οργανώνοντας διάφορες εκδηλώσεις. Αυτός που φροντίζει για το... καλό προφίλ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο σκηνοθέτης, Μανώλης Παπανικήτας, ενώ ο Ματθαίος Τσιμπάκης, είναι το πρόσωπο που όλοι γνωρίσαμε μέσω της διαδικτυακής συνέντευξης του αρχηγού με τους πολίτες μέσω twitter, ασχολείται με τα Νέα Μέσα, γεγονός που του είχε δώσει προνομιακή θέση στην Ελευθεροτυπία παλαιότερα, ενώ αργότερα μετακόμισε στην Καθημερινή ως υπεύθυνος του επιστημονικού Popular Science.

Από newsbeast