Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Επεισόδια και συγκρούσεις με ΜΑΤ στην (πρώτη μετεκλογική) πορεία εναντίον του Μνημονίου...

Ειρωνία της τύχης, ο σημερινός κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν μπροστάρης στα κινήματα των Εξαρχείων απαιτώντας να διαλυθούν τα ΜΑΤ -προεκλογική δέσμευσή του- και σήμερα ενημερωνόταν από τα ΜΑΤ για την αντιμετώπιση των πρώην συντρόφων του... 
Από το "PRESS-GR" μέσω "Σίβυλλα"
   
Η πρώτη "αντικρατική" πορεία εναντίον του Μνημονίου έλαβε χώρα σήμερα το βράδυ από αντιεξουσιαστές που διαμαρτύρονται για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.
   
Περίπου 300 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή.

Κάποιοι από αυτούς προκάλεσαν φθορές σε...
καταστήματα στη Βουκουρεστίου και στην Πανεπιστημίου και έσπασαν ΑΤΜ. Στη συνέχεια τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στα Εξάρχεια γύρω από το Πολυτεχνείο όπου στήθηκαν οδοφράγματα και πυρπολήθηκε ένα αυτοκίνητο.


Λίγο πριν τις 21.00 το βράδυ, διαδηλωτές συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ στην πλατεία Κάνιγγος.
Πορεία πραγματοποιήθηκε και από το ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΠΑΜ και το Συνεργατικό Εργατικό Κόμμα κατά της συμφωνίας με τους δανειστές και κατά της παράτασης της δανειακής σύμβασης.
Το ΚΚΕ διοργανώνει δικό του συλλαλητήριο το απόγευμα της Παρασκευής.

Το κάλεσμα των αντιεξουσιαστών ανέφερε:

"Διανύουμε μια περίοδο οικονομικής προσαρμογής του συστήματος στις νέες συνθήκες που γεννά η ίδια του η κρίση, η οποία γίνεται φανερή μέσω της πολιτικής ρευστότητας και των κοινωνικών συγκρούσεων (αλλαγές κυβερνήσεων, ένοπλες συρράξεις βλ. Ουκρανία ,Συρία, αναβάθμιση της κατασταλτικής στρατηγικής των κρατών). Στην περίπτωση της Ελλάδας η αναπροσαρμογή αυτή επιχειρείται από το σοσιαλδημοκρατικό μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, το οποίο είναι πρόθυμο να πράξει όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με τη διαφορά ότι χρησιμοποιώντας σαν πρόσχημα την παροχή κάποιων ξεροκόμματων, επιχειρεί να αφομοιώσει τα υποκείμενα εκείνα που ενδεχομένως θα αποπειραθούν να δημιουργήσουν ρήγμα στη θεσμική κανονικότητα και την ισχύουσα κοινωνική πραγματικότητα.

Δε θα δεχτούμε από κανένα κράτος, είτε δεξιό είτε αριστερό,(νέο)φιλελεύθερο ή σοσιαλδημοκρατικό, να διαπραγματεύεται τους όρους της διαχείρισης των ζωών μας.
Ενάντια στις ρεφορμιστικές λογικές, (ανάθεση, θεσμική διέξοδος)προτάσσουμε τους πολύμορφους συγκρουσιακούς αγώνες για την ολική καταστροφή κράτους και κεφαλαίου.
Αντικρατική συγκέντρωση πορεία 26/2 18.00 προπύλαια
Αναρχικοί/ες"