Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Αυτόν ψήφισαν για Πρόεδρο Δημοκρατίας; Καταπέλτης η εισαγγελέας

«Επονείδιστο» χαρακτήρισε η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Ξένια Δημητρίου το να ψάχνει υπουργός το όνομα του Πρωθυπουργού στη λίστα Λαγκάρντ, κατά την εξέταση του Συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Εισαγγελέας: Καλά είναι δυνατόν να μπαίνει και να ψάχνει το δικό του όνομα; Δεν ήξερε αν...
είχε βγάλει χρήματα στο εξωτερικό; Και να χτυπήσει το όνομα του Πρωθυπουργού, που εγώ θα τον θεωρούσα υπεράνω υποψίας; Το θεωρώ επονείδιστο. Και καλά το όνομα του Πρωθυπουργού, ας πούμε ότι δεν του είχε εμπιστοσύνη. Δεν ήξερε για τον εαυτό του ή έψαχνε επειδή ήξερε ότι είχαν βγάλει χρήματα οι συγγενείς του;
 
Μάρτυρας: Νομίζω ότι είναι ανθρώπινο. Δεν υποψιαζόταν ότι τα ίχνη μένουν. Υπάρχουν και άλλοι Παπακωνσταντίνου.
  
Ο κ. Αλιβιζάτος υποστήριξε ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ότι τίθεται θέμα αποσβεστικής προθεσμίας, επαναλαμβάνοντας την πάγια άποψή του πως τα αδικήματα θα παραγράφονταν, αν το 2012 διεξάγονταν εκλογές, όπως και συνέβη.
  
«Κατά τη γνώμη μου, εφόσον υπήρξε η Βουλή των 3 ημερών, εξελέγη προεδρείο κλπ, έχει παρέλθει η αποσβεστική προθεσμία. Είναι τα αδικήματα παραγραμμένα, και για λόγους αρχής σας λέω πως είναι έτσι. Να ξέρετε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου μου είχε κατ’ επανάληψη πει πως δεν θέλει να τεθεί θέμα παραγραφής αλλά να κριθεί επί της ουσίας. Έχω αρθρογραφήσει κατ΄ επανάληψη για το αίσχος του άρθρου 86 του Συντάγματος. Είμαστε η μοναδική χώρα που έχει απομείνει να παραπέμπει η Βουλή πολιτικά πρόσωπα», είπε ο Συνταγματολόγος.
  
"olympia"  μέσω "Σίβυλλα"