Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Νέο «καρφί» Αντώναρου: Οι σαμαρικοί αβαντάρουν το Βερολίνο

Μια εκδήλωση που διοργανώνει το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και η επιλογή των ομιλητών ήταν η αφορμή για νέο σχόλιο του Ευάγγελου Αντώναρου.

Ο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέβασε στον προσωπικό του λογαρισμό στο twitter ένα link από την ιστοσελίδα ertopen που φέρει τον τίτλο: Βάζουν οι «σαμαρικοί» το Ινστιτούτο Κων. Καραμανλής να κάνει «αβάντα»...
στο Βερολίνο;

Ο Ευάγγελος Αντώναρος έσπευσε να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του για την επιλογή των ομιλητών γράφοντας χαρακτηριστικά: «Άλλοι βουλευτές δεν υπάρχουν;»
Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ Μαρία Σπυράκη και Γιώργος Κύρτσος.

 Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε και retweet ένα σχόλιο του Νίκου Χατζηνικολάου... "συστημένο" για τον Αντώνη Σαμαρα: 
Από το Ποντίκι

Βάζουν οι «σαμαρικοί» το Ινστιτούτο Κων. Καραμανλής να κάνει «αβάντα» στο Βερολίνο;
« Αβάντα » στο Βερολίνο εκτιμούν κύκλοι της κυβέρνησης ότι επιχειρεί η ομάδα Σαμαρά να κάνει μέσα από την εκδήλωση που ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας ΚωνσταντίνοςΚαραμανλής, την Τρίτη, στις Βρυξέλλες. Η απάντηση θα δοθεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία συμμετέχουν άτομα τα οποία έχουν εκφράσει θερμές απόψεις υπέρ των μνημονίων και της αυστηρής λιτότητας.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Ινστιτούτου, «το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, το Hanns Seidel Stiftung και το Wilfried Martens Centre for European Studies διοργανώνουν στις 7.30 το απόγευμα της Τρίτης 3 Φεβρουαρίου 2015, στο Goethe Institute, στις Βρυξέλλες εκδήλωση με θέμα «Η Ελλάδα μετά τις εκλογές»». Τις εναρκτήριες εισηγήσεις θα κάνουν ο επικεφαλής του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας, Καθηγητής Παντελής Σκλιάς και ο Ευρωβουλευτής – Αντιπρόεδρος του Hanns Seidel Stiftung κ. Markus Ferber. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή των Ευρωβουλευτών Μαρίας Σπυράκη και Γιώργου Κύρτσου, του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Siegfried Muresan και του δημοσιογράφου της εφημερίδας Το Βήμα  “Aγγελου Αθανασόπουλου. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Die Zeit, Matthias Krupa.

Επισημαίνεται ότι ένας εκ των ομιλητών, ο κ. Παντελής Σκλιάς, είναι καθηγητής και Πρόεδρος Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, επικεφαλής Επιστημονικού Συμβουλίου στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και ιδρυτής μίας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) που απασχόλησε αρκετά τα ΜΜΕ.

Επίσης, ήταν μέλος της Στρατηγικής Διευθύνουσας Ομάδας του Οδικού Χάρτη των Μεταρρυθμίσεων στην Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση από το 2012 και μετά.

πηγή: nez.gr
ertopen

«Πλάτες» στη γραμμή Μέρκελ από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κων. Καραμανλής με εντολή Σαμαρά 
«Πλάτες» στη « γραμμή Μέρκελ » φαίνεται να βάζει το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώνοντας ότι, ακόμη και μετά την εκλογική συντριβή, ο πρόεδρος της Αντώνης Σαμαράς και τα ηγετικά της στελέχη υποστηρίζουν όλα όσα οι Βρυξέλλες επιδιώκουν, με εντολή Βερολίνου, για τη συνέχιση της εξοντωτικής λιτότητας και τη διατήρηση της Ελλάδας σε καθεστώς επικυριαρχίας.

Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από την ανάλυση του περιεχομένου της ανακοίνωσης την οποία εξέδωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κων. Καραμανλής, μετά την εκδήλωση την οποία πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες, την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου, με θέμα: «Η Ελλάδα μετά τις εκλογές». Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, το γερμανικό Ίδρυμα Hanns Seidel και το Wilfried Martens Centre for European Studies (think tank του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος).
Να σημειωθεί, δεδομένου ότι τα πρόσωπα παίζουν το ρόλο και διαμορφώνουν τη σημειολογία, ότι εναρκτήριες εισηγήσεις έκαναν, ο επικεφαλής του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας, Καθηγητής Παντελής Σκλιάς και ο Ευρωβουλευτής – Αντιπρόεδρος του Hanns Seidel Stiftung Markus Ferber.

Ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή των Ευρωβουλευτών Μαρίας Σπυράκη και Γιώργου Κύρτσου, του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Siegfried Muresan και του δημοσιογράφου της εφημερίδας Το Βήμα “Aγγελου Αθανασόπουλου. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Die Zeit, Matthias Krupa.

Ποια φιλό – μερκελικά συμπεράσματα βγήκαν

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από την εκδήλωση προέκυψαν τα εξής -φιλό – μερκελικά- όπως φαίνονται- συμπεράσματα:

* Διαπιστώθηκε μία ριζική πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα καθότι η νέα κυβέρνηση δεν τοποθετείται εντός του κυρίαρχου παραδείγματος εναλλαγής κυβερνήσεων επάνω στον παραδοσιακό άξονα Κεντροδεξιάς- Κεντροαριστέρας, αλλά βρίσκεται καθαρά στο αριστερό άκρο του πολιτικού συστήματος.

* Υπήρξε η εκτίμηση ότι οι επιπτώσεις της νίκης ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα μπορεί να είναι εκτεταμένες στον πολιτικό τομέα, αλλά περιορισμένες στον οικονομικό, αν και πολιτικά ενδέχεται να παρασύρει τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα προς μία πιο αριστερή κατεύθυνση.

* Ο κίνδυνος πιθανής μετάδοσης της κρίσης στην υπόλοιπη ευρωζώνη είναι πολύ μικρός, δεδομένου ότι πλέον υπάρχουν μηχανισμοί θωράκισης, αλλά και ότι η έκθεση των άλλων ευρωπαϊκών χωρών προς την Ελλάδα έχει περιοριστεί ουσιαστικά.

* Ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει ή να ακολουθήσει τους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας ή να οδηγήσει τη χώρα σε μία πρωτόγνωρη οικονομική και πολιτική περιπέτεια.

* Εκφράσθηκε η ανησυχία για το ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να ανατρέψει όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί ως τώρα.

* Αμφιβολίες εκφράστηκαν και ως προς τη βιωσιμότητα της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ.

* Τέλος, σχολιάστηκε εκτενώς η διαφαινόμενη στροφή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής προς μία πιο διαλλακτική προσέγγιση απέναντι στη Ρωσία.
nez.gr