Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Ο Σόιμπλε ζήτησε Παυλόπουλο

Στο τετ α τετ που είχαν Μαξίμου - Παυλόπουλος, ο υποψήφιος Πρόεδρος το μόνο για το οποίο ζήτησε διαβεβαίωση ήταν να γεμίσουν το Προεδρικό Μέγαρο ζαρντινιέρες.

♦ Ο Τσίπρας τού είπε ότι τον επέλεξε για να καταπολεμήσει την ανεργία και να σπάσει το ρεκόρ των 800.000 προσλήψεων που κατέχει.

♦ Εκαναν και πλάκα. Οτι αυτό που έγινε έχει ξαναγίνει και είναι το αντίθετο που είχε γίνει κάποτε με τα γιουβαρλάκια Μητσοτάκη - Φλωράκη, αλλά δεν έχουν προσλάβει ακόμα...
νέα μαγείρισσα στο Μαξίμου.

♦ Ο πρώτος όμως που συνάντησε ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν ήταν ο Τσίπρας, αλλά ο Καραμανλής, γιατί από αυτόν θα παίρνει γραμμή. Ο Καραμανλής, αναφέρει το ρεπορτάζ, τον περίμενε στα σκαλιά, πράγμα που, όσο να 'ναι, κουράζει.

♦ Εσπασε μάλιστα τη σιωπή του κι ευχήθηκε «καλή επιτυχία».

♦ Δεν τον ανέφερε όμως στη συνάντησή του με τον Τσίπρα. Αναφέρθηκε ωστόσο μπροστά στις κάμερες στον εθνάρχη τον Καραμανλή κι έμεινε κάγκελο ο Τσίπρας και ακόμα να τον συνεφέρουν.

♦ Εχουμε πάντως έκτακτες εξελίξεις. Εξυφαίνεται σατανικό σχέδιο για την εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας. Κανένας δεν περίμενε ότι θα ανακοινωθεί ο Παυλόπουλος. Ούτε καν ο Προκόπης ούτε κι ο ίδιος ο Τσίπρας το πίστευαν.

♦ Το σχέδιο του οποίου γίνεστε κοινωνοί τώρα είναι πολύ οργανωμένο. Αμφίβολο αν θα ψηφιστεί ο Παυλόπουλος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κι αφήστε τι λένε. Βέβαιο, επίσης, ότι δεν θα ψηφιστεί από τη Νέα Δημοκρατία, παρά τις ανακοινώσεις, γιατί δεν τον θέλουν με τίποτα. Αν τον ήθελαν, δεν θα έβαζαν τον Δήμα υποψήφιο τις προάλλες, αλλά τον Παυλόπουλο.

♦ Απώτερος σκοπός του σχεδίου, να μην ψηφιστεί τελικά ο Παυλόπουλος στις δύο ψηφοφορίες, να μπει ο Σαμαράς στην τρίτη και να βγει με πάνω από 260 ψήφους, δημιουργώντας νέο ακατάρριπτο ρεκόρ.

♦ Συμφωνεί και ο Τσίπρας, γιατί το ξανασκέφτηκε τη νύχτα μετά την πλάκα που έπεσε με τον Πάκη και κατάλαβε ότι ο Σαμαράς κάνει καλύτερη γέφυρα και εθνική συμφιλίωση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. από τον Παυλόπουλο.

♦ Το Ποτάμι πρότεινε και θα ψηφίσει τον Νίκο Αλιβιζάτο, που ανακοίνωσε και το ΠΑΣΟΚ ότι θα τον ψηφίσει. Επιδίωξη, δήλωσε ο Θεοδωράκης, η τρίτη θέση που διεκδικούσε στις βουλευτικές, αλλά φαίνεται δύσκολο.

♦ Γιατί, όμως, να μη βγει ο Αλιβιζάτος αναπληρωτής Πρόεδρος; Πώς έχουμε αναπληρωτές υπουργούς; Ετσι.

♦ Συνταγματολόγοι και οι δύο υποψήφιοι. Θα σάρωνε, όμως, αν έβαζε υποψηφιότητα ένας άλλος συνταγματολόγος: ο Βενιζέλος.

♦ Ο Αβραμόπουλος δεν έμεινε ακίνητος όταν άκουσε την υποψηφιότητα, αλλά καγκελάκι.

♦ Μάθανε ότι μπορούν να προτείνουν όλοι υποψήφιο Πρόεδρο και πλακώσανε από το πρωί:

● ΑΝ.ΕΛΛ.: Τέρενς Κουίκ

● Χρυσή Αυγή: Κασιδιάρης

● ΚΚΕ: Λιάνα Κανέλλη

● ΔΗΜΑΡ: Φώτης Κουβέλης

● Ενωση Κεντρώων: Λεβέντης

♦ Ο Παυλόπουλος -και μπράβο του- άφησε ακραιφνείς δεξιούς απ’ έξω. Οπως:
   ● Αβραμόπουλο
   ● Βαρβιτσιώτη (και τον μεγάλο και τον μικρό)
   ● Ντόρα
  ● Φάνη Πάλλη - Πετραλιά
  ● Μπαλτάκο

♦ Ο Λαφαζάνης ήθελε πολύ αριστερό υποψήφιο:
1. Καρυστιάνη
2. Γαβρά
3. Λένιν
4. Μαρξ

♦ Οσοι έπαθαν πλάκα με την υποψηφιότητα Παυλόπουλου να πληροφορηθούν ότι έγινε γιατί το ζήτησε ο Σόιμπλε. Είπε ότι οι Ελληνες έβγαλαν άχρηστη κυβέρνηση, προσοχή πολλή να μην κάνουν το ίδιο και με τον Πρόεδρο. Γι’ αυτό: Προκόπης Παυλόπουλος.

Λάκης Μπέλλος από efsyn