Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

Πανούσης: Τα χημικά δεν είναι για να κυνηγάς συνταξιούχους και εκπαιδευτικούς

 «Τα χημικά δεν είναι για να κυνηγάς συνταξιούχους και εκπαιδευτικούς» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Μιλώντας στον ρ/σ ΒΗΜΑ FM, σημείωσε: «Νομίζω ότι αυτά πρέπει να τελειώσουν. Για να ρίξεις χημικά, σημαίνει ότι τα πράγματα έχουν φτάσει σε μια ακραία μορφή, όπου και οι άλλοι χρησιμοποιούν διάφορων ειδών όπλα, από μάρμαρα μέχρι οτιδήποτε άλλο. Τότε, να το εξετάσει κάποιος. Αλλά τα χημικά δεν είναι για...
να κυνηγάς συνταξιούχους ή εκπαιδευτικούς. Εάν έχεις μια πληροφορία ή το απρόβλεπτο, προφανώς η Αστυνομία θα είναι πέριξ του γηπέδου, αλλά όχι με όπλα. Μόνο αν γίνει κάτι ή αν υπάρχει μια πληροφορία ότι ετοιμάζονται να κάνουν κάτι. Αλλά αν είναι να έχουμε Αστυνομία επειδή μαζεύεται 10.000-15.000 κόσμος, τότε πρέπει να έχουμε Αστυνομία στην πλατεία, στη γωνία, στο γραφείο. Παντού».

Όσον αφορά τις περιπολίες της Αστυνομίας και τον αστυνομικό της γειτονιάς, υποστήριξε ότι «και πεζές περιπολίες προφανώς θα υπάρχουν και η Άμεση Δράση που θα περιπολεί. Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι θα υπάρξει μια ελάφρυνση της φρούρησης προσώπων. Από εκεί και πέρα, 1.500-2.000 άτομα εύκολα μπορούν να αποδεσμευτούν».

Από naftemporiki