Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης: Δεν υπάρχει περίπτωση εξόδου από το ευρώ

Kαμία πιθανότητα δεν υπάρχει να εγκαταλείψει η Ελλάδα την ζώνη του ευρώ, σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών. Προσερχόμενος στην συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες ο Γ. Βαρουφάκης ρωτήθηκε εάν υπάρχει περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. «Απολύτως όχι» ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομικών στους δημοσιογράφους.

Την ίδια στιγμή η επικεφαλής του ΔΝΤ που συναντήθηκε με την ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, χαρακτήρισε πολύ καλή...
την πρώτη επαφή με την νέα κυβέρνηση. «Είχαμε μία πολύ καλή πρώτη συνάντηση. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε» είπε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup. «Συζητάμε για το υπάρχον πρόγραμμα. Θα ακούσουμε τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς. Θα δούμε τα βασικά σημεία και αν μπορεί να υπάρξει κάποια βελτίωση» υπογράμμισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συμφωνήσει με τους τρεις οργανισμούς που την δανείζουν, ακόμη και αν δεν επιθυμεί να τους αποκαλεί «τρόικα».

Από real