Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Σόιμπλε: Σέβομαι τον ευγενή και πολιτισμένο Βαρουφάκη

Mε θετικούς χαρακτηρισμούς περιέγραψε τον Γιάνη Βαρουφάκη ο Γερμανός ομόλογος του Υπουργός Οικονομικών της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε δηλώσεις του στην Frankfurter Algemeine Zeitung πριν την αναχώρηση του από την Κωνσταντινούπολη που συμμετείχε τους G-20 για τις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στο Eurogroup, όπως αναφέρει η Γερμανική εφημερίδα στην Online έκδοση της.

Η FAZ που προβλέπει εξαντλητικές εβδομάδες διαπραγματεύσεων υπογραμμίζει την στάση του Έλληνα υπουργού στις προγραμματικές στην βουλή και τον τρόπο με τον οποίο εναλλάσσει...
την διαπραγματευτική του μέθοδο. 

Η FAZ αναφέρεται στην συνέχεια στους έξι υπουργούς με τους οποίους διαπραγματεύτηκε σε όλη την περίοδο της κρίσης για να υπογραμμίσει ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περιγράφει με σεβασμό τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Πριν από την αναχώρηση του για τις Βρυξέλλες αναφέρει η FAZ , o Σόιμπλε απάντησε σε ερώτηση της εφημερίδας, αν μετά την πρώτη του προσωπική συνάντηση με Βαρουφάκη την περασμένη εβδομάδα, οι πιθανότητες για την επίτευξη συμφωνίας με τη νέα κυβέρνηση της Αθήνα είναι αισιόδοξος, ή απαισιόδοξος.  Ο Γερμανός Υπουργός σύμφωνα με την FAZ απάντησε «Δεν ξέρω πως φερόμουν στο παρελθόν. Αλλά έχω παρακολουθήσει τις εξελίξεις σε όλες τις χώρες εταίρους.  Έχω μάθει λοιπόν ότι πολιτικοί οι οποίοι οδηγούν με επιτυχία την προεκλογική εκστρατεία στη χώρα τους και κερδίζουν ένα τόσο υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης του πληθυσμού, είναι καλοί. Από τότε έχω πάντα σεβασμό σε αυτούς» συνεχίζοντας «ο Βαρουφάκης είναι ένας διάσημος οικονομολόγος που έχει ασχοληθεί εκτενώς με θέματα που αφορούν την κρίση του Ευρώ».

Αναφερόμενος στην εικόνα που παρουσιάζουν  τα ΜΜΕ για τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών που ασχολούνται με την ενδυμασία του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε ότι δεν τον ενδιαφέρει αν φορά το πουκάμισο του απέξω ή αν δεν φορά γραβάτα για να υπογραμμίσει «ο Βαρουφάκης είναι πολιτισμένη προσωπικότητα και στην πρώτη μας συνάντηση στο Βερολίνο είχαμε μια πολιτισμένη συζήτηση».

Καθώς ο Σόιμπλε σχημάτιζε την φιλική αυτή εικόνα για τον Έλληνα υπουργό δεν γνώριζε ότι ο Βαρουφάκης θα αλλάξει τη  πολιτική του στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης του στη Βουλή των Ελλήνων αναφέρει στη συνέχεια το δημοσίευμα υπογραμμίζοντας την διάθεση του Έλληνα υπουργού να διαπραγματευτεί μέχρι να πετύχει χωρίς να υποτάσσεται σε εντολές μέσω email.

Από enikonomia