Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Νενικήκαμεν ή νενικηχάσαμεν;

♦«Σπασίμπα» θα πει στα ρωσικά «ευχαριστώ». Στα ελληνικά εννοούμε στρίβετε, φύγετε, άντε στο καλό ή στο διάολο.

♦Αυτό θα πουν Τσίπρας - Πούτιν στη συνάντηση της Μόσχας. Σπασίμπα, τρόικα. Και γρήγορα. Και θα πιούνε άσπρο πάτο τη βότκα. Βότκα Συρίζκαγια. Από τη Μόσχα με αγάπη.

♦Μα τι παραλήρημα είναι αυτό. Και τι έχει να γίνει όταν θα 'χουμε εθνικό νόμισμα το ρούβλι!

♦Τι ήταν να βγει ο Σαμαράς να κυκλοφορήσει...
στη Βουλή;

• Πήγε φορώντας τζάκετ α λα Βαρουφάκη. Είχε προβλεφτεί αυτό εδώ. Γι' αυτό δεν σας έκανε εντύπωση.

• Ούτε σηκώθηκε να συγχαρεί τον Τσίπρα στη Βουλή και του έδωσε χαλαρά το χέρι. Τρόπους δεν του μάθαιναν στην Καλαμάτα;

• Είπε το αμίμητο ότι παρέλαβε χάος και παρέδωσε χώρα. Βρε Αντώνη, αφού δεν παρέδωσες καθόλου.

• Υπήρχε όμως και ένα καλό: του πάνε πολύ τα έδρανα κάτω. Ηταν απίθανος!

♦Ο Τσίπρας τα ίδια με τους προηγούμενους. Εδώ μιμήθηκε τον Σαμαρά. Διασφαλισμένες οι καταθέσεις, μας είπε. Πόσες φορές θα το πούμε; Πότε επιτέλους θα βρεθεί ένας που να μας πει ότι είναι διασφαλισμένες οι αναλήψεις;

♦Επιτέλους, άνοιξε η Βουλή και αναγάλλιασε η καρδιά μας. Τι χαρούλες τα παιδιά από το Ποτάμι. Εβγαζαν σέλφι τα πρωτάκια οι βουλευτές και δεν άφηναν τον Αρχιεπίσκοπο να αρχίσει την ορκωμοσία. Μέχρι που βαρέθηκε κι αυτός κι άρχισε να βγάζει σέλφι με τους άλλους παπάδες.

♦Σόου πάλι με τα χρυσαύγουλα. Τους φέρνουν στη Βουλή και τους πάνε στον Κορυδαλλό με ραδιοναζί.

♦Ποιος δεν λυπήθηκε τον Κώστα Καραμανλή που έσερνε τα πόδια του κυριολεκτικά στα σκαλοπάτια της Βουλής να πάει να ορκιστεί; Τέτοιες περιττές τελετές πρέπει να καταργηθούν. Είχε κουραστεί πριν καν ορκιστεί.

♦Οταν ορκίστηκε, λογικό ήταν να τον μαζέψουν πέντε ασθενοφόρα μετά την ορκωμοσία. Και γιατί πέντε; Γιατί είχε γίνει κομμάτια.

♦Μεγάλα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το πιο ευχάριστο. Ανοιχτά τα μετρό Συντάγματος και Θεσσαλονίκης.

♦Να 'ναι καλά το διαδίκτυο. Οργανώθηκαν μέσα από εκεί τα συλλαλητήρια. Πριν πάνε εκεί οι διαδηλωτές, μπήκαν στο φέισμπουκ και άλλαξαν το προφίλ τους. Αλλαξαν το «Σε σχέση με την τρόικα» στο «Σε σχέση περίπλοκη με την τρόικα».

♦Τραγωδία. Δεν χρειάστηκαν τα ΜΑΤ. Γι' αυτό τα είχαν στείλει σε άδεια. Ωστόσο, οι μπαχαλάκηδες Συριζαίοι δεν άντεχαν χωρίς επεισόδια. Οι μισοί έκαναν τους μπάτσους και πλακώθηκαν μεταξύ τους. Πρωτοφανή επεισόδια.

♦Τι γίνεται; Κομμάτι σε εφημερίδα και να μην αναφέρεται στον Βαρουφάκη; Πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις. Γι' αυτό, το τελειώνω πλέκοντας κι εγώ μια ωδή στον Γιάνη.

♦Μεγάλε, είσαι τεράστιος. Τι τεράστιος, τιτανοτεράστιος, έξτρα σούπερ λαρτζ, λαρτζ σαν το μπουφάν, σούπερ σαν τη σούπερ αμόλυβδη, έξτρα σαν το Εξτρα Τσάνελ.

♦Δεν είσαι άνθρωπος εσύ, Γιάνη. Είσαι ζυγαριά ακριβείας. Συμφωνείς, είπες, τεράστιε, στον Σόιμπλε στο 67% των μνημονιακών μέτρων. Είπες 67% και όχι 66 ή 68. Ακριβώς 67%.

♦Τι είσαι, βρε παιδί μου; Ηλεκτρονική ζυγαριά; Θα μας πεις στο τέλος και το βάρος μας, με ακρίβεια χιλιοστού του γραμμαρίου.

♦Προσκυνούμε Σε Γιάνη. Είμαστε μικροί για να πούμε πόσα έχεις κάνει για τη χώρα μας. Είμαστε ταπεινοί για να αναφερθούμε άλλο σε Σένα. Είσαι το άλφα και το ωμέγα, είσαι η καρδιά μας, η ψυχή μας, το συκώτι, η σπλήνα μας. Σταματάω. Το παρατράβηξα.

♦Από χθες, μετά τις συνεντεύξεις Γιάνη - Σόιμπλε, ψάχνουμε όλοι να απαντήσουμε στο ερώτημα: Νενικήκαμεν ή Νενικηχάσαμεν;

facebook.com/louketo
Λάκης Μπέλλος από efsun