Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Αυτό είναι το κείμενο του Μοσκοβισί




Ο Βαρουφάκης είχε δηλώσει πως θα μπορούσε να το υπογράψει

Το κείμενο του Πιέρ Μοσκοβισί για το οποίο μίλησε ο Γιάννης Βαρουφάκης και το οποίο ο ίδιος θα μπορούσε να υπογράψει, δημοσίευσε ο δημοσιογράφος του βρετανικού Channel 4, Paul Mason.

Το φερόμενο κείμενο Μοσκοβισί, κάνει λόγο για «δέσμευση» των ελληνικών αρχών για «ευρύτερη και βαθύτερη διαδικασία μεταρρυθμίσεων με στόχο τη διαρκή βελτίωση...
των προοπτικών ανάπτυξης και απασχόλησης, την ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης και τη διασφάλιση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα».

«Ειδικότερα, οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να εφαρμόσουν τις εδώ και καιρό διακηρυσσόμενες μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, καθώς και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης. Την ίδια ώρα οι ελληνικές αρχές επανέλαβαν την κατηγορηματική τους δέσμευσή τους να τιμήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές τους. Οι ελληνικές αρχές θα κάνουν την πιο αποτελεσματική διαχείριση της συνεχιζόμενης παροχής τεχνικής βοήθειας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι σε σειρά από τομείς οι πολιτικές προτεραιότητες μπορούν να συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση και καλύτερη εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος βοήθειας και μπορούν να χρησιμεύσουν ως βάση για μια νέα συμφωνία. Οι ελληνικές αρχές σκοπεύουν να κάνουν την καλύτερη χρήση της υπάρχουσας ευελιξίας του τρέχοντος προγράμματος καθώς ξεκινούν οι εργασίες για μια νέα συμφωνία», επισημαίνεται.

«Οι ελληνικές αρχές συμφωνούν να διασφαλίσουν τα πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα και τη χρηματοδότηση προκειμένου να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του χρέους. Τυχόν νέα μέτρα θα χρηματοδοτηθούν και δεν θα θέσουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του χρέους ή τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα».

«Επιπλέον, πληροφορηθήκαμε από την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ ότι θα ήταν φρόνιμο να επεκτείνουν την περίοδο των ομολόγων του EFSF για έξι μήνες, παράλληλα με την επέκταση του προγράμματος του EFSF. Το Eurogroup βλέπει θετικά μια τέτοια επέκταση. Κατόπιν αιτήματος από την Ελλάδα, το EFSF μπορεί να κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Το Eurogroup τονίζει ότι οι πόροι αυτοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και του τραπεζικού κόστους και θα προχωρήσει μόνο στη βάση της αξιολόγησης από τα θεσμικά όργανα και απόφασης του Eurogroup.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στην παροχή επαρκούς στήριξης προς την Ελλάδα έως ότου επανακτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές όσο τιμά τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας».
Από newsbeast