Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Κοίτα ποιοι μας δίνουν μαθήματα!

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
Aυτές οι λαϊκές παροιμίες πόσο εύστοχες είναι! Μερικές, για να μην είμαστε υπερβολικοί.

Για παράδειγμα μου έρχεται στο μυαλό το «δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις».

Σε ποιους αναφέρομαι; Στον Ντάισελμπλουμ με το πλαστό διδακτορικό που μας δίνει μαθήματα οικονομίας, ενώ ως υπουργός Οικονομικών της χώρας του ακύρωσε πρόσφατα ως ασύμφορη την ιδιωτικοποίηση δημόσιου φορέα. Αυτός λοιπόν ο τύπος μάς πιέζει παρέα με τους άλλους αξιωματούχους να πουλήσουμε κοψοχρονιά επιχειρήσεις του δημοσίου για να υλοποιήσουμε...
τα προαπαιτούμενα. Λειτουργεί αντικειμενικά σαν ντήλερ ξένων επιχειρήσεων- κρατικών και ιδιωτικών.

Ο άλλος που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο πολύς Σόιμπλε. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μας δίνει μαθήματα για τη διαφθορά, αλλά ξεχνάει ότι σ' αυτήν την αμαρτωλή σχέση υπάρχουν δύο. Αυτός που δωροδοκεί και αυτός που δωροδοκείται. Είναι σαν το ταγκό. Αρκετές γερμανικές εταιρείες, με προεξάρχουσα τη Siemens, έχουν διαφθείρει τα πολιτικά συστήματα του μισού πλανήτη για να παίρνουν τις δουλειές.

Σ' ότι αφορά την Ελλάδα το θράσος του είναι απύθμενο. Όχι μόνο γιατί η αγαπημένη του εταιρεία που χρημάτισε πολιτικούς και συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. έπεσε στα μαλακά, αλλά γιατί η Γερμανία-η χώρα που δεν δέχεται μύγα στο σπαθί της- έδωσε άσυλο στον αρχιερέα της μίζας Χριστοφοράκο, ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος και ωραίος και μας χλευάζει. Όποιος πάντως υποψιάζεται ότι οι Γερμανοί χρησιμοποίησαν τον Χριστοφοράκο για να εκβιάσουν τα κόμματα που κυβερνούσαν μέχρι χτες είναι εμπαθής και συνωμοσιολάγνος. Δεν κάνουν τέτοια πράγματα οι κανονικές χώρες και μάλιστα αυτές που έχουν ηγεμονικό ρόλο και θέλουν να ακολουθήσουμε το δρόμο της αρετής και του λιτού βίου για να κερδίσουμε μια θέση στον προτεσταντικό παράδεισο.

Τάσος Παππάς από efsyn