Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Δραγασάκης: Υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν την Ελλάδα γονατισμένη

«Πιστεύω ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να υπάρξει αύριο μία αμοιβαία επωφελής και λειτουργική, μεταβατική συμφωνία, και πιστεύω ότι αυτό θα είναι το αποτέλεσμα του αυριανού Eurogroup», δήλωσε αρχικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, μετά τη συνάντησή του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα.

«Σε κάθε περίπτωση, εάν υπάρξει άρνηση αυτής της τεράστιας προεργασίας...
που έχει γίνει, ο καθένας θα αναλάβει την ευθύνη του», τόνισε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Στην ερώτηση για το αν τον φοβίζει η στάση της Γερμανίας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απάντησε: «Δεν έχουμε κάτι το συγκεκριμένο για να μας φοβίζει, εμείς έχουμε μία συγκεκριμένη πρόταση αποστείλει, μέσω του υπουργού Οικονομικών, απέναντι στην οποία δεν έχουμε ακούσει κανένα συγκεκριμένο σχόλιο. Το δεύτερο το οποίο έχω να πω», συμπλήρωσε ο Γιάννης Δραγασάκης, «είναι ότι συζητήσαμε με τον κ. Στουρνάρα για μία ακόμη φορά την κατάσταση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και συμφωνήσαμε, και εμείς από την πλευρά μας, να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ούτως ώστε να διασφαλιστεί και να ενισχυθεί, θα έλεγα, η χρηματοπιστωτική σταθερότητα στη χώρα μας».

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Δραγασάκης επεσήμανε ότι: «Πρέπει να παρατηρήσουμε ότι η αντίδραση του ελληνικού λαού και των καταθετών, συγκρινόμενη μάλιστα με απαράδεκτες, κινδυνολογικές αναφορές που γίνονται, δυστυχώς και σε ελληνικά, αλλά κυρίως σε ξένα Μέσα Ενημέρωσης, είναι ψύχραιμοι και αξιοθαύμαστοι. Πρέπει πάντως να αντιληφθούμε ότι αυτή τη στιγμή, ενδεχομένως υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες θέλουν την Ελλάδα γονατισμένη, ακριβώς για να μπορέσουνε να επιβάλλουν τη θέλησή τους. Και νομίζω ότι όλοι, και ο καθένας από εμάς, μπορεί να σκεφτεί τι βοηθάει τη χώρα μας και τι αυτές τις δυνάμεις». 

Κλείνοντας, σε ερώτηση δημοσιογράφου για λογαριασμό γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού, η δημοσιογράφος ρώτησε τον Γιάννη Δραγασάκη για το ποιες είναι οι σημαντικές και σοβαρές παραχωρήσεις που ήδη έκαναν και πόνεσαν και που δεν δέχονται οι Γερμανοί, ενώ ζήτησε να σχολιάσει τη στάση τους.

«Έχω επανειλημμένα πει, και εκ μέρους της κυβέρνησης, ότι η αντίθεσή μας δεν είναι με την Γερμανία», απάντησε.

Από enikos