Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Εκπλήρωσε το τάμα του στην Παναγία ο Αλέξης Τσίπρας

Πανελλήνια συγκίνηση έχει προκαλέσει η είδηση πως ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στο Άγιον Όρος το βράδυ της περασμένης Τρίτης και εκπλήρωσε το τάμα του στην Παναγία.

Στην διάρκεια της προηγούμενης επίσκεψής του στο Άγιον Όρος, ο Αλέξης Τσίπρας είχε τάξει στην Παναγία πως, αν εκλεγεί πρωθυπουργός, θα πάει να την προσκυνήσει και θα της ανάψει μια λαμπάδα στο μπόι του Δραγασάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, και του ζήτησε ένα...
ελικόπτερο, για να τον μεταφέρει στο Άγιον Όρος.

Ο Πάνος Καμμένος είπε στον Αλέξη Τσίπρα πως θα περάσει ο ίδιος να τον πάρει με το στρατωτικό του ελικόπτερο, οπότε πέρασε από την Κυψέλη με ένα Απάτσι, το προσγείωσε στην ταράτσα της πολυκατοικίας που μένει ο πρωθυπουργός, τον πήρε και έφυγαν για το Άγιον Όρος.

Στο Άγιον Όρος, ο Αλέξης Τσίπρας έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους μοναχούς οι οποίοι του φώναζαν «Είσαι και θα είσαι ο πρωθυπουργός», ενώ του φώναξαν και το σύνθημα «Μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή, ήρθες με ελικόπτερο στην όμορφη μονή».

Αίσθηση προκάλεσε ένας μοναχός από τη Μονή Μπαχαλάκηδων που φώναξε στον Αλέξη Τσίπρα «Εδώ είναι Ελλάδα, δεν είναι Αργεντινή, δεν έχει ελικόπτερο, έχει το Γουδί!» αλλά ο Αλέξης Τσίπρας του είπε πως πρέπει να βγάλει από μέσα του την διάθεση εκδίκησης για τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, ενώ του είπε και την παραβολή του Χριστού για τον Καλό Σαμαρείτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να μείνει μόνος του με την θαυματουργή εικόνα του Άξιον Εστί στο Ναό του Πρωτάτου, και οι μοναχοί του έκαναν αμέσως το χατίρι γιατί αυτοί την έχουν φάει στη μάπα την Παναγία και την έχουν βαρεθεί κάπως.

Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ήταν μόνος του με την Πλατυτέρα των Ουρανών, ο Πάνος Καμμένος τα έπινε απέξω με τους μοναχούς, αφού, βέβαια, πρώτα οι μοναχοί είχαν βαφτίσει τις ουισκάρες τσάι του βουνού.

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας βγήκε από το Ιερό, δεν είπε τίποτα σε κανέναν αλλά οι μοναχοί είδαν δίπλα στο αριστερό του αυτί ένα αγγελάκι με τα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ήταν φτυστό ο Τσε Γκεβάρα.

Καθώς επέστρεφαν με το ελικόπτερο στην Αθήνα, ο Πάνος Καμμένος ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα γιατί δεν ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο -αφού αγαπάει την Παναγία-, και ο Αλέξης Τσίπρας του απάντησε πως, για αυτόν, η προσωπική πίστη είναι κάτι πολύ ιερό και καθαρό, για να το μπλέξει με βρόμικα πράγματα όπως η πολιτική.

Τότε, ο Πάνος Καμμένος του είπε «Ξεκόλλα, ρε Αλέξη», και ο Αλέξης Τσίπρας ξεκόλλησε.

Εγραψε ο Pitsirikos