Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Ζευγάρι προτείνει η κυβέρνηση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σύμφωνα με όλες τις δημοσιογραφικές πληροφορίες -αλλά και με το Μέγαρο Μαξίμου-, ο Αλέξης Τσίπρας επρόκειτο να ανακοινώσει χτες το βράδυ την πρότασή του για τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, φέρεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Τελικά, η ανακοίνωση του υποψηφίου αναβλήθηκε για αύριο Τρίτη, ενώ κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν πως ο Πάνος Καμμένος πρότεινε την Ντόρα Μπακογιάννη ως υποψήφια...
για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Για να μην έχουν πρόβλημα ο Τσίπρας με τον Καμμένο -και για να ικανοποιηθούν και οι δυο-, θα μπορούσαν να προτείνουν και τον Αβραμόπουλο και την Μπακογιάννη.

Η Ελλάδα είναι ώριμη πια να δεχτεί ένα ζευγάρι στην θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ένα προεδρικό ζευγάρι.

Τι καλύτερο για την χρεοκοπημένη Ελλάδα από ένα δεξιό προεδρικό ζευγάρι. Θα μας θυμίζουν και τους λόγους της χρεοκοπίας.

Ειλικρινά, δεν αντιλαμβάνομαι σε τι θα ωφελήσει την χώρα και την κοινωνία η επιλογή προσώπων όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και η Ντόρα Μπακογιάννη στην θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αβραμόπουλος και Μπακογιάννη έχουν ταυτιστεί με τις πολιτικές και τα καθεστώτα που οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία και την διάλυση.

Ο διακοσμητικός Αβραμόπουλος και η Ντόρα της Siemens, η συμμαθήτρια του Χριστοφοράκου, είναι πρόσωπα κατάλληλα για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας;

Κάποιος θα πρέπει να θυμίσει στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο πως η εποχή άλλαξε και πίσω δεν γυρνά.

Οι τζιτζιφιόγκοι και οι κοράκλες δεν έχουν καμία θέση στη νέα εποχή.

Και δεν βλέπω το λόγο η νέα κυβέρνηση να δώσει το φιλί της ζωής σε τελειωμένους δεξιούς πολιτικούς.

Αν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος θέλουν να κάνουν δημόσιες σχέσεις ή να βγάλουν τίποτα υποχρεώσεις από το παρελθόν, να το κάνουν με άλλο τρόπο και όχι πάνω στις πλάτες των πολιτών και της Δημοκρατίας.

Αν η νέα κυβέρνηση προτείνει ένα τελειωμένο πρόσωπο της Δεξιάς ως υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, πώς θα κάνει εξεταστική επιτροπή για την χρεοκοπία της χώρας ή την Siemens;

Τι θα γίνει αν στην διάρκεια της εξεταστικής εμφανιστεί στο προσκήνιο το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας;

Θα τον εξαιρέσει η κυβέρνηση;

Επίσης, θα ήθελα να θυμίσω στην κυβέρνηση πως, τα χρόνια που πέρασαν, χιλιάδες πολίτες βρέθηκαν στους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων, και έδωσαν τον αγώνα τους κόντρα στα Μνημόνια και τις σάπιες κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα να δεχτούν ανελέητες επιθέσεις από τα ΜΑΤ και να γίνουν θύματα της κρατικής καταστολής.

Εκείνες τις δύσκολες ώρες για τους πολίτες, τα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης έπιναν τα καφεδάκια τους με τους πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας στο καφενείο της Βουλής.

Αν η κυβέρνηση προτείνει ως υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάποιο από τα κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που επιβράβευαν την κρατική καταστολή, θα αποδείξει περίτρανα πως δεν έχει κανένα σεβασμό για τους πολίτες που αγωνίστηκαν.

Κι όταν δεν σέβεσαι τους πολίτες, δεν σε σέβονται και αυτοί.

Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένε, πάρτε το αλλιώς.

Δεν γίνατε κυβέρνηση για να κάνετε τα μικροπολιτικά κόλπα των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Γίνατε κυβέρνηση, για να πάτε τη χώρα μπροστά, να την οδηγήσετε στο αύριο.

Και το μπροστά δεν περιλαμβάνει ούτε τον Αβραμόπουλο, ούτε την Μπακογιάννη.

Αν δεν το καταλάβετε έγκαιρα αυτό, το αύριο μπορεί να μην περιλαμβάνει ούτε εσάς.\

Εγραψε o Pitsirikos