Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Έτοιμη για συμβιβασμούς δηλώνει η Άγκελα Μέρκελ

«Γνωρίζετε ότι η επιτυχία της Ευρώπης στηρίζεται στην εξεύρεση συμβιβασμών. Οι συμβιβασμοί είναι εφικτοί όταν τα πλεονεκτήματα ξεπερνούν τα μειονεκτήματα. Η Γερμανία είναι έτοιμη να κάνει κάτι τέτοιο» δήλωσε η καγκελάριος Μέρκελ, προσερχόμενη στις Βρυξέλλες.

Λίγο αργότερα βέβαια θέλησε να φανεί λίγο πιο σκληρή όταν συναντώντας τον Αλέξη Τσίπρα του είπε υπό το βλέμμα του Φρανσουά Ολάντ: "Συγχαρητήρια για την εκλογή σου. Ελπίζω ότι θα έχουμε μια καλή συνεργασία, αν και...
θα είναι λίγο δύσκολο".

"Το ελπίζω" απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Επρόκειτο για μία συνάντηση λίγων δευτερολέπτων του Έλληνα πρωθυπουργού με την Γερμανίδα Καγκελάριο, λίγο πριν αρχίσει η Σύνοδος Κορυφής.

Στις δηλώσεις της όμως δεν ξέχασε να επαναλάβει ότι για την αξιοπιστία της Ευρώπης, είναι απαραίτητο να τηρούνται οι κανόνες αλλά όπως είπε, όλα αυτά θα τα συζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών στο επόμενο Eurogroup. «Έχουμε ακόμα μερικές μέρες χρόνο» κατέληξε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Αρκετά αργότερα ανακοινώθηκε οτι υπήρξε συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Γερούν Ντάισελμπλουν για διαβουλεύσεις σε τεχνικό επίπεδο ως προετοιμασία για το  Εurogroup της Δευτέρας.

Στόχος είναι να βρεθεί κοινό έδαφος μεταξύ του τρέχοντος προγράμματος και των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης για να διευκολυνθεί η συνεδρίαση του Εurogroup, της Δευτέρας, ανέφερε η εκπρόσωπος του Ντάισελμπλουν.

Από avgi