Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015

Το παρασκήνιο πίσω από το «κάψιμο» (;) Αβραμόπουλου

Η αντίδραση της Αριστερής Πλατφόρμας στην υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας φαίνεται πως είναι η σοβαρότερη αιτία πίσω από την αναβολή του διαγγέλματος του πρωθυπουργού. Τα πάντα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, ώστε η πρώτη ψηφοφορία να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛΛ και υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο. Στη συνέχεια...
μπήκε από την πλαϊνή πόρτα στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης και λίγο αργότερα ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας,  καθώς κι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Φίλης.

Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να πείσει τον κ. Λαφαζάνη, ο οποίος διατηρεί ισχυρές ενστάσεις για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, αντιπροτείνοντας προσωπικότητες όπως τον Μανόλη Δρεττάκη και την συγγραφέα Ιωάννα Καρυστιάνη.

Λίγο πριν τις 20:30 τελείωσε η συνάντηση Τσίπρα-Λαφαζάνη, ο οποίος σε συνομιλία του με δημοσιογράφους απάντησε: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα δεν το βλέπω να το ανακοινώνει σήμερα. Ρωτήστε το Μαξίμου».

«Θα τα πει όλα ο πρωθυπουργός σε λίγο», είχε απαντήσει από την πλευρά του ο κ. Καμμένος. Το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κυριάρχησε και στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε χωρίς την παρουσία Τσίπρα, στο οποίο τέθηκαν προβληματισμοί από μέλη του οργάνου.
Από το koutipandoras