Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Έβρος: Υδάτινος εφιάλτης σε Λαγυνά και Πόρο

Για δεύτερη φορά μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα οι κάτοικοι των χωριών που συνορεύουν με τον Έβρο ποταμό ζουν με τον εφιάλτη των πλημμυρών.

Οι τεράστιες ποσότητες νερού που «έπεσαν» από τη Βουλγαρία έχουν ανεβάσει τη στάθμη του περίπου 1,5 μέτρο πάνω από το όριο με αποτέλεσμα ακόμη και τα αναχώματα που είχαν στηθεί σε κάποια χωριά να υποχωρήσουν και...
το νερό να φτάσει στις πλατείες τους!Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Εβρου Δημήτρη Πέτροβιτς το πρόβλημα πλέον εντοπίζεται στις νότιες περιοχές του Έβρου ποταμού. «Εκκενώνομαι τα Λαγυνά όπου τα νερά πέρασαν τα αναχώματα. Μιλάμε για πρωτοφανείς ποσότητες νερού. Δεν ξέρουμε αν έχουν μετρηθεί ξανά. 

Αγγίζουν τα 2.670 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο. Περίπου 180 χιλιάδες στρέμματα έχουν καλυφθεί από τα νερα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτροβιτς μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΡΙΤ προσθέτοντας ότι νωρίτερα είχε εκκενωθεί και το χωριό Πόρος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην περιοχή βρίσκεται από χθες το βράδυ ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης ο οποίος αναμένεται σήμερα να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές και να ηγηθεί σύσκεψης για τη λήψη περαιτέρω μέτρων καθώς τις επόμενες ώρες αναμένονται στην περιοχή έντονα καιρικά φαινόμενα.
Δείτε φωτογραφία από τον δορυφόρο με τις πλημμύρες:
Από real