Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Κατρούγκαλος: Θα επιστρέψουν στο Δημόσιο όλοι οι απολυμένοι – Μόλις 1.065 αυτοί που δεν μισθοδοτούνται

Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων στο Δημόσιο, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον Real Fm.

Ερωτηθείς τι θα κάνει σε σχέση με τις επαναπροσλήψεις απολυμένων του προηγουμένου, μνημονιακού διαστήματος, ανέφερε: «Είναι ένα θέμα που το θεωρούμε ζήτημα δικαιοσύνης και σε ό,τι με αφορά την αποκατάσταση μιας αντισυνταγματικότητας. Η δαπάνη...
δεν θα είναι μεγάλη και ούτως ή άλλως θα συμψηφιστεί με ήδη προβλεπόμενες δαπάνες προσωπικού – προσλήψεων».

«Ξέρετε», συνέχισε, «πόσοι έχουν απολυθεί και δεν μισθοδοτούνται; 1.065. Παραμένουν στη θέση τους, για παράδειγμα, πάρα πολλοί με δικαστικές αποφάσεις».

Στο ερώτημα αν θα επιστρέψουν μόνο όσοι έχουν δικαιωθεί δικαστικά, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε: «Όχι, όλοι θα επιστρέψουν, όλοι οι απολυμένοι. Το κόστος μισθοδοσίας των περισσότερων από αυτών ήδη καταβάλλεται γιατί έχουν παραμείνει στη θέση τους λόγω δικαστικών αποφάσεων ή επειδή εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και τους καταβάλλεται ένα τμήμα των αποδοχών τους».

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, «η επιβάρυνση είναι μόλις 33 εκατ. ευρώ, είναι μεγάλο ποσό, αλλά εξασφαλίζεται».


Από aftodioikisi