Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης: "Αποδεχόμαστε το 0% του Μνημονίου"

«Αποδεχόμαστε το 0% του Μνημονίου» απάντησε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε όσους τον επέκριναν και του απέδιδαν στροφή στο θέμα της εφαρμογής του 70% του μνημονίου.

«Δεν αποδεχόμαστε ούτε μία λέξη που ενισχύει τη λιτότητα και το χρέος. Δεν θα αποδεχτούμε ούτε έναν όρο που ενισχύει τη δίνη της κρίσης. Δεν θα υποκύψουμε στην απατηλή πλάνη ότι η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας αποτελεί μεταρρύθμιση. Εκλεγήκαμε για...
να διαπραγματευτούμε μια νέα συμφωνία», συνέχισε.

Απάντησε όμως και στις σκληρές δηλώσεις το Β. Σόιμπλε, λέγοντας «δεν γίνεται να διαπραγματευτούμε εάν αποκλείσουμε τη ρήξη. Θα κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε τη ρήξη, αλλά αν την έχεις αποκλείσει, δεν διαπραγματεύεσαι».

«Ηδη άρχισε στην Ελλάδα η μεταμνημονιακή περίοδος» πρόσθεσε ο Γ. Βαρουφάκης και συνέχισε:
«Ο κόσμος νιώθει ότι κάτι αλλάζει στην Ευρώπη. Μόνη μας τακτική θα είναι να προσέλθουμε με λογικές σώφρονες προτάσεις. Χωρίς μπλόφες και περιστροφές, αυτή θα είναι η πανούργα τακτική μας».

«Είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που πηγαίνει στο Εurogroup όρθια και όχι σκυφτή» τόνισε χαρακτηριστικά. "Κατανοώ τη συγκινητική προσπάθεια όσων δεν τόλμησαν τη ρήξη και τώρα μας χαρακτηρίζουν μνημονιακούς. Μην προβάλλετε την υποταγή σας στο Μνημονιο επάνω μας».

Από avgi