Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

To Bήμα βάφτηκε κόκκινο!

Ο Τσίπρας εκθέτει τους υποκριτές

Μετά το πρωτοσέλιδο της 11ης Ιανουαρίου με τον τίτλο «Η ευκαιρία της Αριστεράς» και τα όσα επακολούθησαν, το Βήμα βάφτηκε ξανά «κόκκινο»  (στην κυριολεξία).
Στο φύλλο που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο (λόγω εκλογών) το βασικό θέμα στην πρώτη σελίδα, το καλύπτει η αποκλειστική συνέντευξη του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.
Μέσα σε κόκκινο φόντο και υπό τον τίτλο «Το σχέδιο για την επόμενη ημέρα», το Βήμα προβάλει τον Αλέξη Τσίπρα που μιλάει για την κυβέρνηση, τον Πρόεδρο, την τρόικα, τη Μέρκελ, τις τράπεζες...
   
Μάλιστα όπως αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο ο Τσίπρας προαναγγέλλει σαρωτικές αλλαγές...
στο κράτος για την πάταξη της διαφθοράς!
   
Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται αδιαμφισβήτητα, μεγαλοκαναλάρχες, επιχειρηματίες ανέπτυξαν μια... απροσδόκητη συμπάθεια για τον Αλέξη Τσίπρα.  Είναι φανερό πως οι μεγαλονταβατζήδες της ενημέρωσης και (κάποιοι) νεόκοποι εκδότες ετοιμάζονται και αυτοί -όπως κι ο Τσίπρας- για την επόμενη.. ημέρα. Μετά τις συνεντεύξεις στην Real News και στον Ενικό του Νίκου Χατζηνικολάου, ηταν η σειρα του Σταύρου Ψυχάρη να φιλοξενήσει τον Τσίπρα και «το σχέδιο για την επόμενη ημέρα».
   
Θεωρούμε ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και αυριανός πρωθυπουργός θα έχει ερωτηθεί για το αν ισχύουν οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής μεταξύ πολιτικών κομμάτων – οικονομικής ολιγαρχίας/ιδιοκτητών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Τραπεζών.
   
Θυμίζουμε ότι για τα ΜΜΕ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί οτι θα προχωρήσει σε:
* Αμεση ενεργοποίηση των διατάξεων των νόμων, οι οποίες:
(α) επιτρέπουν στην Τράπεζα της Ελλάδος ή στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να διενεργούν ελέγχους για την προέλευση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων ενημέρωσης, και
(β) ισχύουν για όλες τις Ανώνυμες Εταιρείες και προβλέπουν ότι μια ζημιογόνα επιχείρηση δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί επ’ αόριστον χωρίς να ανακεφαλαιοποιείται.
* Προκήρυξη από μηδενική βάση διαγωνισμού για τις άδειες λειτουργίας τηλεοπτικών ΜΜΕ.
   
Υ.Γ Ο Τσίπρας πολύ καλά κάνει και δίνει την τελευταία (προ κάλπης) συνέντευξη στο ΒΗΜΑ. Διότι εκτός των άλλων εκθέτει τους υποκριτές αποδεικνύοντας πόσο ρηχή ήταν η κινδυνολογία που είχε επιστρατευτεί για να ανακόψουν την δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη πλευρά το ερώτημα είναι: ο Ψυχάρης και οι συν αυτώ (Mega κλπ) σε τι ακριβώς αποβλέπουν- προσβλέπουν με την μεγαλοπρεπέστατη κωλοτούμπα και την μεταχείριση που επιφυλλάσσουν στον Τσίπρα τις τελευταίες ημέρες, όταν είδαν η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ στις δημοσκοπήσεις φτάνει ακόμη και τις 10 μονάδες;
   
Από zoornalistas