Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

H νίκη πάνω στον φόβο, η σκούπα της Ιστορίας και το μήνυμα στο ιερατείο

Οι κάλπες μίλησαν, ο ΣΥΡΙΖΑ νίκησε, η Ελλάδα είναι στη θέση της και κανένας αστεροειδής δεν έπεσε στο κεφάλι μας. Οι ενέσεις φόβου που επιχείρησαν οι μνημονιακοί για να επιβιώσουν στην εξουσία φτιάχνοντας έναν λαό φοβικό, περιδεή και με βιασμένη την εκλογική του θέληση, αυτή τη φορά πήγαν χαμένες. Η Ν.Δ. υπέστη καθαρή ήττα και η ψείρα στο γιακά της Ελλάδας – αυτό το ισχνό, παραχαραγμένο ΠΑΣΟΚ που κρατιόταν με ποσοστά τριτοτέταρτου στην εξουσία – καταποντίστηκε. Το δηλητήριο του τρόμου που διοχέτευαν στις αρτηρίες τού κόσμου με κολοσσιαίους μηχανισμούς...
παραγωγής ανασφάλειας (εγκατεστημένους κυρίως στα δικά μας χωράφια, στα ΜΜΕ) τώρα τους γύρισε πίσω ως ανεπίδοτο γράμμα.

Ελπίζω τις επόμενες ημέρες, όταν θα έχουν καταμετρηθεί οι σταυροί προτίμησης, να δω την εκλογική σκούπα της Ιστορίας να σαρώνει και εκείνα τα βουλευτικά σκουπίδια που μας ταλαιπώρησαν. Όχι τους σοβαρούς, όχι τους σκεπτόμενους, αλλά τους σαλτιμπάγκους (υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα κόμματα), μερικοί από τους οποίους εκλέχθηκαν λόγω τηλεοπτικής φωτογένειας και του ταλέντου τους να κάνουν θόρυβο.

Το υψηλό ποσοστό της νίκης, και κυρίως το τεράστιο άθροισμα των αντιμνημονιακών ψήφων, είναι μήνυμα στα οικονομικά ιερατεία τής Ευρώπης. Μακάρι να το διαβάσουν σωστά και να μη το ρίξουν στο καλάθι των αχρήστων, εκεί που έχουν πετάξει τις ζωές εκατομμυρίων ψυχών σε όλην την ήπειρο.
Κατά τα άλλα, περιμένω από τον ΣΥΡΙΖΑ (που θα βρει τεράστιες δυσκολίες στο δρόμο του) να σταθεί στο ύψος της εμπιστοσύνης που του έδειξε ο λαός. Και από τον λαό περιμένω, τώρα που ξύπνησε, να μη γυρίσει πλευρό και ξανακοιμηθεί. Οι καιροί είναι δύσκολοι και πονηροί. Το καταλαβαίνεις με τη δεύτερη ανάγνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων που δεν αφορά μόνο την πρώτη θέση, αλλά και δυο σκαλιά πιο κάτω.

Διον. Βραϊμάκης
(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport της Δευτέρας με τίτλο «H νίκη πάνω στον φόβο»)
 Από Harddog