Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

Πανούσης, Πιτσιρίκος και λοιπές δυνάμεις αποχωρούν με το κεφάλι... χαμηλά!

Τι καταγγέλλει ο Τζιμάκος για την αποχώρησή του από τον «αυτοδιαχειριζόμενο» Flash

Αποχώρησαν από τον «αυτοδιαχειριζόμενο» ραδιοσταθμό Flash 96 ο Πιτσιρίκος και ο Τζίμης Πανούσης. Ο τελευταίος μάλιστα δημοσιοποίησε μια χιουμοριστική αλλά σκληρή ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «Κουβελοφωλιά» και «φερετζέ του κυρ Φώτη». Οι ιθύνοντες του ραδιοσταθμού  απάντησαν το ίδιο αιχμηρά στις καταγγελίες του Τζιμάκου κάνοντας λόγο για  «ιδεολογικό παλιμπαιδισμό κάποιου που...
μπερδεύει τη σάτιρα με την πολιτική κριτική και την αυτοδιαχείριση με την ανάγκη του για εξουσία πάνω στον σταθμό και στους εργαζόμενους εφ' όλης της ύλης»!
  
Ο Τζιμάκος στην ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε ότι αποχωρεί από τον Flash, αναφέρει:
«Όνειρο ήταν η αυτοδιαχείριση στον Flash και κράτησε 10 μέρες. Αποδείχθηκε, φερετζές του κυρ Φώτη, του Κουβέλη κι όλα έγιναν με εντολή Σαμαρά. Εξού και η άδεια από τη Βούλτεψη. Για να έχει φωνή η ΟΙΚΟΛΟΔΗΜΑΡ το κρίσιμο πολιτικά πρώτο εξάμηνο του '15. Πανούσης, Πιτσιρίκος και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις αποχωρούν με το κεφάλι χαμηλά αφού οι εργαζόμενοι δεν πιστεύουν στις δυνάμεις τους και μετά τους Λαυρεντιάδη / Κυριακίδη αφήνονται απελπισμένοι να πέσουν στην αγκαλιά της οινοπνευματώδους Αριστεράς. Ας είναι ελαφρύ το ουίσκι που θα τους πνίξει».
Τα ίδια ανέφερε ο Τζίμης Πανούσης και στον τηλεοπτικό Alpha μιλώντας στην Ελλη Στάη.

Και η απάντηση
Οι «υπεύθυνοι» του ραδιοσταθμού  απάντησαν στα καταγγελλόμενα κάνοντας λόγο για   παρεξήγηση και σε επιστολή που δημοσιεύτηκε στο  e-tetRadio αναφέρουν: «Από την ανακοίνωση του Τζίμη Πανούση αλλά και από όλη την εσωτερική επικοινωνία μεταξύ Πανούση, Επιτροπής Εργαζομένων και Διαχειριστή, είναι προφανές ότι υπήρξε μια μεγάλη παρεξήγηση. Για την επιτροπή των εργαζομένων αυτοδιαχείριση είναι ένας σταθμός με δομή, οργάνωση, κανόνες δεοντολογίας και περιεχόμενο που προσπαθεί να φτιάξει ένα ραδιόφωνο ελεύθερο, πλουραλιστικό και ενημερωτικό με όλες τις σημασίες της λέξης. Χωρίς εμμονές, ιδεοληψίες, αποκλεισμούς και ύβρεις.
               
Από την άλλη πλευρά σκοντάψαμε στο ιδεολογικό παλιμπαιδισμό κάποιου που μπερδεύει τη σάτιρα με την πολιτική κριτική και την αυτοδιαχείριση με την ανάγκη του για εξουσία πάνω στον σταθμό και στους εργαζόμενους εφ' όλης της ύλης. Εμείς επιλέξαμε να μην έχουμε αφεντικό έστω και αν το ξεκίνημα αυτής της πορείας έγινε λόγω ανάγκης. Όποιος πιστεύει οτι γνωρίζει την απόλυτη αλήθεια, το απόλυτο ραδιόφωνο και την απόλυτη μουσική, από μόνος του δεν έχει θέση στον "φτωχό" αυτοδιαχειριζόμενο Flash 96. Όποιος πιστεύει ότι η επωνυμία του, του χαρίζει ασυλία, δεν έχει καμία θέση στον Flash 96
».
Την επιστολή υπογράφουν η «επιτροπή των εργαζομένων» Δημήτρης Κρικέλας, Σπύρος Ηλιάδης και Θάνος Τσιμέκας καθώς και ο διαχειριστής Γιώργος Μελέας.
  
Από zoornalistas