Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015

Γλέντι με τον Αδόλφο

Aκόμη και μετά τα φοβερά που έχουν αποκαλυφθεί, τους φόνους, τους ξυλοδαρμούς, τα πογκρόμ, τους εκβιασμούς, τα μπραβιλίκια, τα τάγματα εφόδου, τα ναζιστικά σύμβολα, το 6% των εκλογέων είναι έτοιμο να ξαναψηφίσει τη Χρυσή Αυγή. Μπορεί να είναι και παραπάνω, λένε οι δημοσκόποι, διότι οι ακροδεξιοί έχουν την τάση να κρατούν -γιατί άραγε;- την ψήφο τους κρυφή. Το 6% μπορεί να είναι και 7%, πάνω από 400.000 άνθρωποι, που, άμα τους ρωτήσεις, θα σου πούνε ότι ψηφίζουνε τους Μιχαλολιάκους επειδή είναι φυλακισμένοι, επειδή είναι αντικαθεστωτικοί, επειδή είναι πατριώτες και άλλα ευγενή που λειτουργούν ως άλλοθι για το εκλογικό έγκλημα.

Ούτε πατριώτες, ούτε διωκόμενοι, ούτε αντικαθεστωτικοί είναι οι εκλεκτοί σας. Ναζιστές είναι, χιτλερικοί αμετανόητοι κι αυτό πρέπει να το γνωρίζετε όταν θα πάτε να ρίξετε το χαρτάκι στην κάλπη. Να γνωρίζετε ότι δίνετε δύναμη στους...
οπαδούς εκείνων που κατέσφαξαν τους προγόνους σας, που έκαψαν πόλεις και χωριά, που λεηλάτησαν το άστυ και την ύπαιθρο. Οφείλετε να το γνωρίζετε, το γνωρίζετε οπωσδήποτε, ο Ιανουάριος του 2015 δεν είναι Μάιος και Ιούνιος του 2012, ούτε καν Μάιος του 2015. Δεν ξέρω αν είσαστε ναζιστές οι ίδιοι, το πιθανότερο είναι ότι δεν είσαστε, η ψήφος σας όμως είναι ναζιστική ντεκλαρέ και τούτο σάς κάνει λιγουλάκι ναζιστές, εξ αντικειμένου.

Τα ξέρετε όλα κι αν δεν τα ξέρετε, δείτε το βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα η «Εφημερίδα των Συντακτών»: Βρισκόμαστε σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής που ξεκινά με την κραυγή του παρουσιαστή: «Για τους ενάρετους πεσόντες. Για το αίμα! Για την αξιοπρέπεια! Για τη συνοχή και την αιώνια μακροημέρευση της φυλής μας! Για τη φυλή!» Ποια φυλή, όμως; Την Άρια προφανώς, αφού ο παρουσιαστής καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης είναι τυλιγμένος με τη σημαία της Βέρμαχτ, με τη σημαία τη ναζιστική και όχι την ελληνική. Κι όταν κάποια στιγμή τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας, πετάγεται αίφνης ένας Γερμανός (!) κι αρχίζει να ψάλει τον ύμνο του ναζισμού, το «Deutschland, Deutschland über alles». Στο τέλος αγκαλιάζονται όλοι μαζί, υψώνουν τις παλάμες τους και φωνάζουν «Ζήτω η νίκη!», το γνωστό «Sieg heil» που φώναζε ο Χίτλερ στα μαινόμενα ναζιστικά πλήθη.

Είχε μεσολαβήσει συναυλία του βουλευτή Γιώργου Γερμενή, που ως «Καιάδας» τραγούδησε το «Αλλά τώρα θριαμβεύει ο Διάβολος/ Θ' αφήσουμε την εκκλησία να σαπίσει και θα σφάξουμε στην αγία τράπεζα τους ηλιθίους/ Το υγιέστερο κομμάτι της νεολαίας θα είναι μαζί μας/ Εκατομμύρια πρόγονοί μας κάηκαν και ακρωτηριάστηκαν/ Θα εκδικηθούμε... διψάμε για αίμα!» Κρίμα που δεν ήταν εκεί ο άλλος καλλιτέχνης, ο βουλευτής Σερρών Ματθαιόπουλος, να πει το δικό του σουξέ «Τ' αστέρι του Δαβίδ με κάνει να ξερνάω αχ/ το Άουσβιτς, πόσο το αγαπάω!/ Ρε κωλοεβραίοι δεν θα σας αφήσω/ στο τείχος των Δακρύων θα 'ρθω να κατουρήσω./ Juden Raus! Καίγομαι στο Άουσβιτς».

Άντε και σε καλή μεριά...

Tου Γιώργου Ανανδρανιστάκη από avgi