Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Το άτιμο το κάρμα

Αφού τελείωσαν οι εκλογές και ο τόπος έχει πλέον κυβέρνηση όπως πρώτος ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος, ας ξεκινήσουμε και επίσημα την αντιπολίτευση.

Όποιος είναι αντιπολιτευόμενος με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από μια εργατική, λαϊκή, αριστερή σκοπιά, θα είναι αναγκασμένος να συμβιώνει με μια ιδιότυπη διπολι(τι)κή διαταραχή. Θα βλέπεις δηλαδή τον Πρωθυπουργό να κάνει μετεκλογικές εξαγγελίες μιμούμενος με ακρίβεια τον ΑΠ και καπάκι να βαράει ροκιές. Τον βλέπεις...
να πηγαίνει στον Αρχιεπίσκοπο να πάρει την ευλογία του και αμέσως μετά να ορκίζεται με πολιτικό όρκο. Να συγκυβερνά με τη δεξιά και μετά να αφήνει λουλούδια στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Αυτό δεν έχει να κάνει με τη σύνθεση της κυβέρνησης ούτε με την ανάγκη του Τσίπρα να καθησυχάσει τους νοικοκυραίους. Τα πάντα είναι θέμα ισορροπίας του κάρμα του. Και θα έχουμε πολλά τέτοια περιστατικά στις μέρες που έρχονται.

Και άντε να κάνεις αντιπολίτευση σε αυτή την κυβέρνηση. Μέχρι να προλάβεις να πεις ή να γράψεις κάτι ας πούμε για τις “δεσμεύσεις που θα αναλάβει να τηρήσει απέναντι στους δανειστές μας” θα σκάσει σε καμιά εκδήλωση αντιστασιακών ή θα τραγουδήσει το Bella Ciao. Μέχρι να κάνεις κριτική για τις εργασιακές σχέσεις που θα παραμείνουν λάστιχο, θα φωτογραφηθεί με κάνα πορτραίτο του Άρη. Μέχρι να τον αντιπολιτευτείς για όσα αντιλαϊκά θα κάνει, θα σου σκάσει με μούσι και πούρο σαν τον Τσε και θα συγκινηθείς.

Επειδή αυτό είναι απολύτως εκνευριστικό, θα πρέπει να οπλιστείς με θάρρος, υπομονή και κουράγιο. Και λεξοτανίλ. Μη χαλάσεις το δικό σου το κάρμα. Έχεις κι έναν κόσμο να αλλάξεις…

Από 2310net