Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

Πυρ και μανία η Ν.Δ. με τη Ζωή, "κακή κυβέρνηση" βλέπει το Ποτάμι

Δεν είχε τελειώσει σχεδόν η ορκωμοσία και ήρθαν οι πρώτες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Η Ν.Δ. εξέφρασε την αντίθεση της στην κατάργηση των υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού, δήλωσε ανησυχία "για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση προσώπων που έχουν εκφράσει επικίνδυνες θέσεις" ενώ διαφωνεί και με την επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τη θέση της προέδρου της Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., Κ. Καραγκούνης εκφράζει βαθιά ανησυχία για τη συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα...
«προσώπων σε τομείς ευθύνης τα οποία έχουν εκφράσει επικίνδυνες θέσεις, όπως π.χ. για την ανάπτυξη, για τις αποκρατικοποιήσεις, για την ακύρωση επενδύσεων, για την επαναφορά του ασύλου παρανομίας στα πανεπιστήμια ακόμα και για τα ανοιχτά σύνορα για κάθε παράνομο μετανάστη».

Σε σχετική του δήλωση τονίζει πως "η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως αντίθετη με την κατάργηση των δύο πιο σημαντικών για την ανάπτυξη υπουργείων, των υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού".

Αναφορικά με την επιλογή της κ. Κωνσταντοπούλου για την θέση της Προέδρου της Βουλής, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. σχολιάζει ότι η σχετική πρόταση «ενώ θα έπρεπε να σηματοδοτεί συναινέσεις και συνθέσεις ανάμεσα σε όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, προφανώς δεν διαθέτει τα χαρακτηριστικά αυτά».

Αντίρρηση έχουν στη ΝΔ και για την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην ορκωμοσία της κυβέρνησης.

«Είναι απαράδεκτο και πρωτοφανές το γεγονός της παρουσίας της προτεινόμενης για Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων στην ορκωμοσία της κυβερνήσεως, υποστήριξαν πηγές της Ν.Δ. και πρόσθεσαν ότι «ο Πρόεδρος της Βουλής εκφράζει όλους τους βουλευτές και όλα τα κόμματα. Αυτά τα δείγματα γραφής δεν είναι καθόλου καλά».

Το "Ποτάμι"

«Κακό» χαρακτήρισε το κυβερνητικό σχήμα το Ποτάμι αποδίδοντάς το στην «χωρίς αρχές συμμαχία του κ.Τσίπρα με τον κ. Καμμένο».

"Η χωρίς αρχές συμμαχία του κ.Τσίπρα με τον κ. Καμμένο ανέδειξε, όπως αναμενόταν, ένα κακό κυβερνητικό σχήμα.Οι καλές εξαιρέσεις είναι ελάχιστες. Ο κανόνας είναι ότι τα υπουργεία μοιράστηκαν με τη γνωστή παλαιοκομματική συνταγή. Από πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ μέχρι γνωστούς ανεπαρκείς κομματικούς υπαλλήλους.

Έκπληξη προκαλεί και το πρόσωπο που προτείνεται  για την Προεδρία της Βουλής. Αντί να  επιλεγεί  ένα πρόσωπο  που μπορεί να συνθέσει, επιλέχθηκε η μόνιμη πρωταγωνίστρια των κοινοβουλευτικών καβγάδων".

Το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την εκτίμηση ότι η νέα κυβέρνηση θα κριθεί «από τις πράξεις της και όχι από τη σύνθεσή της. Εξ αντικειμένου και όχι εξ υποκειμένου. Όμως τα πρόσωπα είναι οιωνοί. Οιωνοί ετερόκλητοι και αντιφατικοί, χωρίς πολιτική συνοχή και καθαρότητα. Ας ευχηθούμε το καλύτερο για τη χώρα».

«Σημειώνουμε επίσης με ενδιαφέρον ότι ορισμένες θεσμικές επιλογές του κ. Τσίπρα δείχνουν αίσθηση του χιούμορ» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από avgi