Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Αντιδράσεις ενός δειλού δοσίλογου πολιτικάντη (Βίντεο)

Εκ πρώτης όψεως η κίνηση του δοσίλογου πρώην πρωθυπουργού να μην παραβρεθεί στην τελετή παράδοσης - παραλαβής της εξουσίας μοιάζει μ' αυτή ενός κομπλεξικού, που αρνείται πεισματικά να αποδεχθεί την πραγματικότητα. Ή ενός δειλού, που φοβάται να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τον νικητή Αλέξη Τσίπρα τον οποίο τόσο κατασυκοφάντησε.

Ισχύουν τα παραπάνω, αλλά υπάρχει...
κάτι πολύ χειρότερο: Το χρηματοκιβώτιο του Μαξίμου ήταν άδειο. Μέχρι και είδη υγιεινής έλειπαν, αφήνοντας στους νικητές ένα κυριολεκτικά λεηλατημένο κτήριο. Η τακτική της καμένης γης θα εφαρμοστεί και σε υπουργεία. Είναι γνωστές οι καταγγελίες για μηχανήματα καταστροφής εγγράφων.

Η έστω και μερική επιτυχία της νέας κυβέρνησης ακόμα και για πράγματα επουσιώδη μέσα στο Καπιταλιστικό σύστημα, θα σημάνει το οριστικό τέλος της ΝΔ , αφού θα φανεί η μεγάλη απάτης της. Θα δείξει ότι το Μνημόνιο δεν ήταν καθόλου αναγκαίο αλλά μια καλοστημένη παγίδα που είχε στόχο την κλοπή των εισοδημάτων, της περιουσίας και των φυσικών πόρων της χώρας.

Ελπίζω οι διαδικασίες για την ποινική διερεύνηση των απείρων σκανδάλων να προχωρήσει ταχύτατα χωρίς καθυστερήσεις ή συμβιβασμούς. Η ΝΔ θα κάνει πολύ σκληρή και βρώμικη αντιπολίτευση ιδιαίτερα αν εξασφαλίσει ότι τα λαμόγια της δεν θα τιμωρηθούν.

Είχαμε πει εδώ και χρόνια, ότι άνοδος ενός κόμματος που δεν ελέγχεται από τα μεγάλα αφεντικά θα ενεργοποιήσει τόσο το παρακράτος όσο και τους μηχανισμούς του κράτους που ελέγχει πλήρως η δεξιά. Δεν θεωρώ καθόλου τυχαίο την παρουσία των ΜΑΤ στο κτήριο της τηλεόρασης, τη σημερινή απρέπεια του αρχηγού της ΝΔ και τα όσα ψέματα διαδίδονται από τα ΜΜΕ.

Οι δημοσιογράφοι άλλαξαν ρούχα, έβαλαν ροζ ή πορτοκαλί. Δεν άλλαξαν χούι. Ας το θυμόμαστε αυτό. Με ανυπόστατες φήμες, με κάθε λογής σαμποτάζ θα προσπαθήσουν να βλάψουν την κυβέρνηση και κυρίως να κάνουν τον κόσμο να στραφεί σύντομα προς αυτούς, που με αηδία καταψήφισε.

Στη ΝΔ μάλιστα θέλουν να τελειώνουν με την "αριστερή παρένθεση" όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Λένε λοιπόν πράγματα ανυπόστατα, όπως τα ονόματα που δήθεν προτείνονται για Πρόεδρο, ενώ ταυτόχρονα εξαφανίζουν μεθοδικά τα στοιχεία ενοχής τους. Αυτοί που προτείνονται ή πιο καλά αυτοπροτείνονται από δεξιότατους δημοσιογράφους έχουν τους περισσότερους "σκελετούς", όπως ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ που είναι υπεύθυνος για την αύξηση του χρέους, των ελλειμμάτων και που ψήφισε όλα τα εξοντωτικά μέτρα.
Οι εκλογές έδειξαν ότι ο κόσμος δεν θέλει μνημόνιο. Για να αλλάξει κάτι ουσιαστικά θέλει ετοιμότητα του κόσμου να κατέβει μαζικά και να διεκδικήσει με αγώνες την αποχουντοποίηση. Η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κόσμος του. Μπορεί και πρέπει η γνώμη του να ακούγεται σε όλα τα σοβαρά ζητήματα. Άλλωστε η διαφορά ελεύθερου ανθρώπου και του "προβάτου" είναι η επιλογή, το δικαίωμα γνώμης ακόμα και διαφορετικής.

Επομένως ο Αλέξης έχει την ευκαιρία να εκφράσει τη γνώμη όλων όσων των ψήφισαν να γίνει κάτι πολύ καλύτερο από τους προηγούμενους που επέβαλαν στον κόσμο την δήθεν "φωτισμένη" θέλησή τους.

Οι κινήσεις της δεξιάς δείχνουν ότι ετοιμάζει νέα επίθεση.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ