Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Άλλα λέει η Moody's, άλλα καταλαβαίνει η απίθανη Βούλτεψη

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι νέες απίθανες δηλώσεις της ανεκδιήγητης κυβερνητικού εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη η οποία ισχυρίστηκε ότι αν η χώρα πάει σε εκλογές, θα χρεοκοπήσει, δηλώνοντας μάλιστα ότι υπάρχει σχετική μελέτη της Moody's.

Όταν την πίεσαν οι δημοσιογράφοι να εξηγήσει τη θέση της, έχασε τα λόγια της, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είναι σε θέση ούτε η ίδια να κατανοήσει τα τρομοκρατικά επιχειρήματα που...
της γράφουν για να πιπιλίζει στα παράθυρα.
Για την Ιστορία, η Moody's δεν έκανε λόγο για πιστωτικό γεγονός με την έννοια της χρεοκοπίας όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος αλλά για υποβάθμιση της χώρας, που είναι μεν μια δυσμενής εξέλιξη για τη χώρα αλλά καμία σχέση δεν έχει με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας.

Από το σχετικό ρεπορτάζ της Καθημερινής:

Με υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας προειδοποίησε χθες ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s σε περίπτωση που διεξαχθούν πρόωρες εθνικές εκλογές. (...) Χθες, η Moody’s ανέφερε σε ανάλυσή της ότι οι πρόωρες εθνικές εκλογές θα αποτελούσαν ένα «αρνητικό πιστωτικό γεγονός» (credit negative). Η προειδοποίηση αυτή έρχεται επειδή ο οίκος θεωρεί ότι πρόωρες εκλογές θέτουν σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την επόμενη μέρα (μετά την ολοκλήρωση του Μνημονίου), μετριάζουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών και αυξάνουν τα ρίσκα ρευστότητας και χρηματοδότησης της Ελλάδας.

Από parapolitiki