Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Ο Βενιζέλος πρότεινε «Επικρατείας» στο Γιώργο για να φρενάρει το νέο κόμμα

Ύστατη προσπάθεια να ματαιώσει το σχέδιο του Γιώργου Παπανδρέου για την ίδρυση νέου κόμματος καταβάλλει η Χαριλάου Τρικούπη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. “Θα συνιστούσε  προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και στους ιστορικούς αγώνες της παράταξης”, σχολίασε το Γραφείο Τύπου, ενώ στην ίδια ανακοίνωση αποκαλύπτεται ότι στην πρόσφατη μεταξύ τους συνάντηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρότεινε στον Γιώργο Παπανδρέου θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή στο ψηφοδέλτιο όποιας εκλογικής περιφέρειας επιθυμεί. Παράλληλα, οι ίδιες πηγές υπογράμμισαν ότι...
ο κ. Βενιζέλος δεσμεύτηκε για τη διενέργεια συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές.

Σε non paper που εξέδωσε το μεσημέρι η Χαριλάου Τρικούπη μεταξύ άλλων επισημαίνεται: «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έχει επανειλημμένα τονίσει την ανάγκη να διασφαλίσουμε την ενότητα του χώρου μας που είναι ο εγγυητής της εθνικής σταθερότητας. Μέχρι σήμερα έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες - όχι όλες δημόσια γνωστές - για την ενότητα του χώρου και δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για την συστράτευση των στελεχών ούτε την ημέρα κατάθεσης των ψηφοδελτίων στον Άρειο Πάγο.

Είναι άλλωστε αδιανόητο να υπονομευθεί η ενότητα από ένα πρόσωπο όπως ο Γιώργος Παπανδρέου  που τιμήθηκε από το ΠΑΣΟΚ εκλεγόμενος Πρόεδρός του και αναδεικνυόμενος σε Πρωθυπουργό. Και μάλιστα σε Πρωθυπουργό της περιόδου των καταλυτικών επιλογών τόσο για  την ένταξη στο μνημόνιο (2010), όσο και για το σχηματισμό κυβερνητικών συνεργασιών (2011). Μια τέτοια ενέργεια θα γινόταν χωρίς εμφανή πολιτικό λόγο, χωρίς ιστορική λογική, χωρίς συλλογικό πολιτικό στόχο. Αντιθέτως θα συνιστούσε  προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και στους ιστορικούς αγώνες της παράταξης.

Κατά την πρόσφατη συνάντησή τους που έγινε και πάλι με πρωτοβουλία  του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου να συμβάλει στην ενότητα του χώρου  και να μην διασπάσει τη Παράταξη, καθώς η ενότητα είναι εθνική, παραταξιακή και ηθική του υποχρέωση.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά στον κ. Παπανδρέου ότι η θέση του είναι στη Παράταξη και τα ψηφοδέλτια της για να δώσουμε "όλοι μαζί τη μάχη των εκλογών όποτε και αν γίνουν".

Στο πλαίσιο αυτό -και για να ξεκαθαριστούν πλήρως διάφορα που λέγονται και γράφονται- ο κ. Βενιζέλος πρότεινε στον κ. Παπανδρέου να μετάσχει στο ψηφοδέλτιο επικράτειας ή στο ψηφοδέλτιο όποιας εκλογικής περιφέρειας επιθυμεί.

Επίσης ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε προς στον κ. Παπανδρέου ότι μετά τις εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν -και στις οποίες το ΠΑΣΟΚ θα δώσει τη μάχη με δυναμισμό και αισιοδοξία και όχι με γκρίνια και ηττοπάθεια- θα αναληφθούν οι αυτονόητες πρωτοβουλίες για τη διενέργεια Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Το συνέδριο δεν θα είναι συνεπώς συνέδριο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών -όπως ελπίζουν ή εύχονται ορισμένοι- αλλά συνέδριο προσανατολισμού της χώρας και της παράταξης στην εποχή μετά την κρίση και το μνημόνιο».

Δημήτρης Κουκλουμπέρης από efsyn