Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

«Ανοιχτοί σε όλα» δηλώνουν στο ΠΑΣΟΚ

«Είμαστε ανοιχτοί να τα συζητήσουμε όλα». Αυτό είναι το μήνυμα που συνεχίζουν να τονίζουν στο ΠΑΣΟΚ, ακόμα και μετά την πρώτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το παραπάνω μήνυμα διατύπωσε ξεκάθαρα ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, η οποία προηγήθηκε της ψηφοφορίας. Στοχεύοντας σε ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝ.ΕΛΛ. και ανεξάρτητους βουλευτές, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε πρώτα σε συναινετική λύση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετά...
στη δημιουργία «εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης» που θα συνομιλήσει με τους δανειστές της χώρας, προκειμένου να δοθεί τέλος στην παράταση της αξιολόγησης.

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «θα δούμε πώς θα πορευτεί η χώρα», χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο καταφυγής στις κάλπες - δίχως, ωστόσο, να το διατυπώσει με ξεκάθαρο τρόπο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι στην πρόταση που έχει απευθυνθεί εδώ και καιρό στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου για συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση, ούτε καν όταν έγινε γνωστό το πρόσωπο που προτείνει η κυβέρνηση, τον Σταύρο Δήμα, «πολιτικό μετρημένο, μετριοπαθή, με ευρωπαϊκό κύρος, απολύτως κατάλληλο να αναλάβει τα απλά αλλά κρίσιμα καθήκοντα του Προέδρου της Δημοκρατίας». Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε εκ νέου την πρόταση αυτή, λέγοντας ότι η πρόσκληση και η πρόκληση αυτή για συναινετική εκλογή δεν απευθύνεται μόνο ή κυρίως στους ανεξάρτητους βουλευτές και τη συνείδηση του κάθε βουλευτή αλλά απευθύνθηκε και απευθύνεται πάντα πρώτιστα στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου «και η απάντηση που έχουμε λάβει είναι "δεν μας ενδιαφέρει τίποτα, εκλογές τώρα"».

Διερωτήθηκε τόσο εάν αυτή η αντίδραση ισχύει και τώρα «μετά από τις απτές εξελίξεις που υπήρξαν στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους» όσο και εάν η αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα του δημοκρατικού τόξου δεν βλέπουν ούτε τώρα την ανάγκη για διαπραγμάτευση και εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, για ασφαλή μετάβαση στην επόμενη φάση μέσα στη δίμηνη παράταση.

Από efsyn