Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Μπανανία, κρατικό μόρφωμα της νότιας βαλκανικής, τέλη του 2014

Πιτσιρίκο, σου γράφω πρώτη φορά. Γράφω με αφορμή την υπόθεση αρχειοθέτησης από πλευράς της «ανεξάρτητης» «δικαιοσύνης» της απόπειρας χρηματισμού εν ενεργεία βουλευτή εν μέσω της εκλογής ΠτΔ. Δηλαδή από πού να αρχίσει κάποιος και πού να τελειώσει. Έχω απελπιστεί.

Δεν είναι δυνατόν σήμερα να γίνονται τέτοια πράγματα. Έβαλαν στο αρχείο την υπόθεση αυτή. Τα ΜΜΕ σε λίγο θα στείλουν στη φυλακή τον βουλευτή που κατήγγειλε.

Για το περιεχόμενο της καταγγελίας, ούτε λόγος. Η διαφθορά σε όλο της το μεγαλείο...
πιο προκλητική από ποτέ.

Δεν υπάρχει ελπίδα. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Ένα σάπιο μέχρι θανάτου πολιτικό σύστημα που έχει αλλοιώσει κάθε έννοια δικαίου, διάκρισης των εξουσιών, κοινής λογικής στην τελική.

 Με ένα ακόμα πιο εμετικό σύστημα ΜΜΕ που, βλέποντάς τα και διαβάζοντάς τα, σου προκαλούν μόνο αηδία.

Λυπάμαι για την κατάντια μας. Λυπάμαι γιατί υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που τους πιστεύουν.

Να καταφύγεις πού; Στη δικαιοσύνη; Ακόμα πιο σάπια, αυτοί εκτελούν εντολές.

Καμία αξιοπρέπεια τίποτα όρθιο στη χώρα που γέννησε τον πολιτισμό. Οργή, αηδία, αγανάκτηση, λύπη.

Ο ΠτΔ αναρωτιέμαι πώς νιώθει που είναι Πρόεδρος σε μια χώρα που γίνονται όλα αυτά. Κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια; Είναι περήφανοι για όλο αυτό;

Ρητορικά ερωτήματα, πιτσιρίκο. Άλλωστε, τις δημοσκοπήσεις εγώ πιστεύω και μόνο αυτές. Δεν θέλει εκλογές ο ελληνικός λαός. Το είπε και ο ΑΝΤ1. Άρα, μάλλον έτσι είναι…

Καλή συνέχεια

Θ.Ζ.

Μπανανία, τέλη του 2014 μ.Χ.

(Αγαπητέ φίλε, οι δικαστές δίκαζαν και επί χούντας. Ο μισθός έπεφτε κανονικά, οπότε ανέβαιναν στην έδρα και δίκαζαν. Δεν τους ενοχλούσε η κατάλυση της δημοκρατίας. Ούτε, βέβαια, τους αφορά η Δικαιοσύνη. Η αστική δικαιοσύνη έχει τιμή. Πόσο; Τόσο. Τα ΜΜΕ εξαρτώνται από το σημερινό καθεστώς. Αν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσει να εφαρμοσθούν οι νόμοι ή να πληρώσουν τα χρέη τους οι χρεοκοπημένοι καναλάρχες, την επόμενη μέρα θα μείνει μόνο η ΝΕΡΙΤ. Οπότε, είναι λογικό αυτά τα καθάρματα και τα άθλια παπαγαλάκια τους να στηρίζουν με λύσσα το καθεστώς. Η Ελλάδα είναι μπανανία χωρίς μπανάνες. Πάντως, εγώ θα φυτέψω μπανανιές φέτος, για να δικαιώσω την μπανανία μας. Να είστε καλά. Χρόνια πολλά.)