Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Οι Παναγίες των Παρισίων

ΠΑΡΙΣΙ Αποστολή ΛΑΚΗΣ ΛΑΛΑΚΗΣ

♦ Αρχισε πριν από λίγο η συνάντηση της τρόικας με την ελληνική αποστολή, εδώ στο Παρίσι.

Η συνάντηση γίνεται στο Παρίσι γιατί είναι η πόλη του φωτός και η Αθήνα είναι η πόλη του κρότου-λάμψης.

♦ Η ελληνική αποστολή ήταν στην ώρα της στον τόπο της συνάντησης και χτύπησε το κουδούνι, αλλά η τρόικα για σπάσιμο δεν άνοιγε την πόρτα για 45 λεπτά και η αντιπροσωπεία μας...
έφαγε όλο το ψοφόκρυο.

Η ελληνική αντιπροσωπεία γονάτισε σύσσωμη μπροστά στην τρόικα και την παρακάλεσε θερμά να έρθει στην Αθήνα και στηθοχτυπιότανε για να το πετύχει.

♦ Οι τροϊκανοί απάντησαν απότομα ότι δεν θέλουν με κανέναν τρόπο να έρθουν στην Αθήνα, γιατί αυτή η πόλη δεν βλέπεται όπως την έχουν καταντήσει αυτοί.

Μετά έδωσαν συγχαρητήρια στον Χαρδούβελη για τα γενέθλιά του. Πόσα έκλεισε; Τριακόσιες χιλιάδες σπίτια.

♦ Μετά τις ευχές τον ρωτούσαν αν έχουν τηρηθεί τα 1.283 προαπαιτούμενα. Απάντησε ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και έχουμε υλοποιήσει ήδη τα 1.282 μέτρα εκτός από τον ξαφνικό θάνατο.

Η τρόικα έκανε δριμύτατες παρατηρήσεις πως υπάρχουν πληροφορίες από την Ελλάδα ότι υπάρχουν ακόμη επιζώντες συνταξιούχοι και τι θα γίνει τελικά με την απαράδεκτη αυτή κατάσταση.

♦ Σχετικά με τις απολύσεις, έγιναν δριμύτατες παρατηρήσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί την τελευταία βδομάδα δεν έχει απολύσει κανέναν δημόσιο υπάλληλο και ούτε καν έχει απειλήσει γι' αυτό.

Χαρακτήρισαν επίσης την κατάσταση στα νοσοκομεία απαράδεκτη, αφού μπαίνουν ακόμα ασθενείς και δεν βγαίνουν τεζαρισμένοι.

♦ Συγχάρηκαν όμως τον κ. Βρούτση για το έργο του, γιατί η ανεργία είναι συνεχώς πρώτη στην Ευρώπη και καλύπτει έτσι την άθλια εμφάνιση της εθνικής ομάδας που ξεφτιλίζεται από τα Φερόε.

Τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας συμφώνησαν απόλυτα με τις διαπιστώσεις των τροϊκανών. Κιχ δεν έβγαλαν. Ηταν Παναγίες των Παρισίων απέναντί τους.

♦ Στη συνέχεια έγινε φιλική ακαδημαϊκή συζήτηση και οι τροϊκανοί ρωτούσαν να μάθουν τι έγινε με τους Μαρινάκη και Μελισσανίδη, την επίθεση στα γραφεία του Σπάθα και για τον «Μποροθρύλο», που έβγαλε ανακοίνωση ο ΠΑΟ, ενώ η σωστή έκφραση είναι «Μπορώ Θρύλος».

Επίσης η τρόικα ενδιαφέρθηκε για το τι γίνεται με τον μακελάρη με το Καλάσνικοφ κι αν δείχνουν ακόμη το βίντεο. Ρώτησαν επίσης αν ο Γιακουμάτος είπε να πάει η τρόικα στον διάβολο, για να τον στείλουν πρώτα αυτοί.

♦ Συζητήθηκε επίσης αν πήγε η Θεοδώρα Τζάκρη στον ΣΥΡΙΖΑ, που σας πληροφορώ ότι είναι αλήθεια και είναι η κίνηση του Αλέξη που θα κρίνει την αυτοδυναμία.

Ακολουθεί το απόγευμα νέα συνάντηση και θα συνεχιστεί η σκληρή μάχη που δίνει η ελληνική αντιπροσωπεία. Για ό,τι νεότερο, θα σας ενημερώσω μέσα από το φοβερό μας σάιτ efsyn.gr. Λάκης Λαλάκης, από το Παρίσι, γεια σας.

Λάκης Μπέλλος από efsyn