Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ψεκάστε - σκουπίστε τα «κόκκινα» δάνεια

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΩΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 
Αφού κατέθεσε εκπρόθεσμα τη ρύθμιση
για τα «κόκκινα» δάνεια, έφυγε για
το Πεντάγωνο ο Νίκος Δένδιας
Mε τις συνήθεις fast track κοινοβουλευτικές διαδικασίες πρόκειται η κυβέρνηση να ψηφίσει τη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών.

Η πολυαναμενόμενη κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία κατατέθηκε τελικά χθες στη Βουλή, με τη μορφή τροπολογίας και μάλιστα εκπρόθεσμης και όχι ως νομοσχέδιο, και εντάχθηκε (ως συνήθως) σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με το οποίο κυρώνεται κοινοτική οδηγία.

Ο μέχρι χθες υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, μίλησε για ρύθμιση που προέκυψε έπειτα...
από εξαντλητικό διάλογο και σημείωσε ότι παρά την εκπρόθεσμη κατάθεσή της, οι βουλευτές θα έχουν όλο το χρόνο να τη μελετήσουν μέχρι να ψηφιστεί στην Ολομέλεια του Σώματος.

«Παραβιάζετε κάθε κανόνα αρχής και κοινοβουλευτισμού λίγες ώρες πριν αναλάβετε ένα άλλο υπουργείο» απάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και καταλόγισε στον κ. Δένδια «φθηνά τεχνάσματα που ευτελίζουν τη νομοθετική διαδικασία».

Ανάλογο ήταν και το πνεύμα των τοποθετήσεων βουλευτών και των λοιπών κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η Μαρία Χρυσοβελώνη (ΑΝΕΛ) εξέφρασε την άποψη ότι η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια θα έπρεπε να τύχει μεγάλης επεξεργασίας και όχι να συζητείται με διαδικασίες εξπρές. Οξύτατη ήταν και η Λιάνα Κανέλλη, που απαίτησε από την κυβέρνηση να σταματήσει να χαρακτηρίζει τα δάνεια «κόκκινα».

«Τα δάνεια αυτά είναι μαύρα, όπως μαύρη είναι η ζωή των ανθρώπων που τα έχουν πάρει, όπως μαύρος είναι και ο τρόπος που αντιμετωπίζονται» δήλωσε η βουλευτής του ΚΚΕ.

Η τροπολογία είναι πιθανό να ψηφιστεί στα τέλη της εβδομάδας αυτής, ή το αργότερο στα μέσα της άλλης.

Από enet