Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Δώστε λεφτά στους βουλευτές

Συγκλονίζουν το πανελλήνιο οι αποκαλύψεις του Πάνου Καμμένου ότι σε μία βουλευτίνα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δόθηκαν τρία εκατομμύρια ευρώ για να φύγει από το κόμμα και να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά εκείνη αρνήθηκε.

Το ποσό ήταν πολύ μεγάλο και αρκετοί ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν πώς είναι δυνατόν να βρίσκει η κυβέρνηση τόσα χρήματα για να αγοράσει έναν βουλευτή, ενώ την ίδια ώρα τα κόμματα που τη συγκροτούν χρωστάνε της Μιχαλούς στη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, τις τράπεζες και...
τους εργαζόμενούς τους.

Από την άλλη, η καταγγελία για απόπειρα δωροδοκίας είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να δείξεις ότι κάτι στραβό συμβαίνει στην ελληνική πολιτική σκηνή. Μια διαπίστωση με την οποία διαφωνεί ολόκληρο το δικαστικό σύστημα στην Ελλάδα το οποίο πιστεύει ακόμη στο δόγμα τού «ο πολιτικός δεν μπαίνει ποτέ φυλακή, αλλά πάει σπίτι του».

Τέσσερα χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας κανείς δεν γνωρίζει εάν οι πολιτικοί που διαχειρίστηκαν τα οικονομικά της, φταίνε, και πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

Άλλωστε ο ίδιος ο ελληνικός λαός νομιμοποίησε το 2012 –δύο χρόνια μετά την χρεοκοπία- το ΠΑΣΟΚ και την Νέα Δημοκρατία, στέλνοντάς τους και πάλι στη βουλή και τη διακυβέρνηση της χώρας.

Πολλοί είναι οι Έλληνες που μόλις άκουσαν τον Πάνο Καμμένο αισθάνθηκαν ότι μόνο ένας ανίδεος θα έλεγε “όχι” σε τρία εκατομμύρια ευρώ για μια απλή ψήφο, καθώς και το πρόβλημα της ζωής τους θα έλυναν μια για πάντα, αλλά και κανείς δεν θα τους έλεγχε ποτέ για το πού βρήκαν τα χρήματα.

Είναι γνωστό πως οι μόνοι που ελέγχονται από το πολιτικό σύστημα είναι όσοι αρνήθηκαν να το προσκυνήσουν ή όσοι είναι ένα βήμα πριν τον τάφο. Όλοι οι υπόλοιποι τρώνε σουβλάκια και παίζουν PlayStation.

Το ζήτημα της δικαιοσύνης είναι το πιο σημαντικό θέμα που οφείλει να απασχολεί όλους μας. Κι επειδή στην Ελλάδα η δικαιοσύνη λειτουργεί μονομερώς, η παρανομία σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο είναι αυτονόητη.

Μάλιστα, κανείς δεν εντυπωσιάζεται πλέον από καταγγελίες χρηματισμού πολιτικών, καθώς χρειάστηκε να περάσουν έξι χρόνια μέχρι να ασχοληθεί η δικαιοσύνη με τον Θεόδωρο Τσουκάτο, ο οποίος από μόνος του ομολόγησε ότι πήρε 1 εκατ. μάρκα και τα πήγε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, ενώ παραδέχτηκε ότι έκανε απλώς τη δουλειά που άλλοι είχαν ξεκινήσει πριν από αυτόν.

Προσωπικά είμαι στο πλευρό όποιου παίρνει χρήματα για να εξασφαλίσει το μέλλον των παιδιών του. Άλλωστε, όλους αυτούς ο ελληνικός λαός τους επέλεξε ενώ γνώριζε ότι εκείνοι ευθύνονται για την καταστροφή της ζωής του, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην τους λουστεί ξανά, αφού στη θέση τους θα έπαιρνε τα λεφτά με κλειστά μάτια και θα έχτιζε ένα αυθαίρετο στη Νέα Μάκρη.

Από polyfimoss