Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Επάγγελμα υπουργός

Για ακόμα μία φορά, οι απολίτιστοι και βάρβαροι ξένοι αναγκάστηκαν να στρέψουν το βλέμμα τους στην Ελλάδα, την αιώνια πρωτεύουσα του πολιτισμού και τη μοναδική χώρα που παράγει σε τόσο μαζικές ποσότητες ανθρώπους του πνεύματος.

Ένας απο αυτούς τους πεφωτισμένους ηγέτες του τόπου, ο Ανδρέας Λοβέρδος, έκανε μία χειρουργική επέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις. Λίγες μέρες πριν, δεν δίστασε να διατάξει ΕΔΕ γιατί δεν εκπροσώπησε την κυβέρνηση στη δοξολογία που έγινε στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου. Μάλιστα. Ο Λοβέρδος, σαν υπουργός Παιδείας, συνεχίζει να εκπορεύει το αθάνατο ελληνικό πνεύμα, να προάγει την αρετή, να προασπίζεται την αλήθεια, αλλά και να υπερασπίζεται την ελληνική οικογένεια.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη θρυλική του δήλωση που έλεγε ότι: "Είναι ανάγκη να απελαθούν οι ιερόδουλες φορείς του AIDS, προκειμένου να πάψουν να συνιστούν απειλή για την ελληνική οικογένεια"; Ποιος μπορεί να λησμονεί ότι πρώτος, αυτός ο μεγάλος πολιτικός άντρας, διέγνωσε ότι...
"Η Χρυσή Αυγή είναι το πιο γνήσιο κίνημα απο τη μεταπολίτευση και μετά"; Ποιος μπορεί να μείνει ασυγκίνητος στην ειλικρινή προσπάθεια του ταπεινού ΠΑΣΟΚου να ρίξει άπλετο φως στο έγκλημα που του στέρησε τη δυνατότητα να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην καθιερωμένη δοξολογία;

Η στάση του Λοβέρδου είναι ένα έξοχο παράδειγμα για το πως αντιμετωπίζουν οι πολιτικοί το "λειτούργημα" του υπουργού: Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά, αλλά δεν έχει κανένα νόημα για αυτό θα αρκεστούμε να πούμε ότι μιλάμε για το περιβόητο Λ.Λ.Σ: Λεφτά, λεζάντα, σταρχιδισμός. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι οι πολιτικοί τύπου Λοβέρδου, δηλαδή αυτοί που χρεοκόπησαν την Ελλάδα, έχουν αντιληφθεί πόσο μαλάκ€ς είναι οι ψηφοφόροι τους, με αποτέλεσμα να έχουν ξεφύγει τελείως και να χαρίζουν άφθονο γέλιο σε όλους τους υπόλοιπους.

Φαντάζεσαι το επίπεδο των ατόμων που συνεχίζουν να ψηφίζουν Λοβέρδο, ακόμα και μετά την ελληνική χρεοκοπία; Πιο καθαρή σκέψη έχει ο καρκινοπαθής στο τελευταίο δεκάλεπτο ζωής που του απομένει παρά αυτοί. Φαντάζεσαι τώρα να έχεις ψηφίσει Λοβέρδο, η Παιδεία να διαλύεται καθημερινά, τα σχολεία να έχουν σοβαρές ελλείψεις και να καμαρώνεις τον εκλεκτό σου να κάνει ΕΔΕ, επειδή δεν πήγε στη δοξολογία και έχασε το κοντινό πλάνο που θα έπαιζε νυχθημερόν το MEGA; Ούτε στον εχθρό μας τέτοια ξεφτίλα.

Βέβαια, επειδή θέλουμε να είμαστε δίκαιοι με όλους, ο Λοβέδος είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Ζούμε στη χώρα που ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης, δηλαδή ο Αθανασίου, δεν παραιτήθηκε παρόλο που δολοφονήθηκε απο ανθρωποφύλακες (και μάλιστα μετά απο βασανιστήρια) ένας άνθρωπος μέσα σε ελληνική φυλακή. Ζούμε στη χώρα που ο αρμόδιος υπουργός Άμυνας, δηλαδή ο Αβραμόπουλος, δεν παραιτήθηκε παρόλο που 3 νέοι φαντάροι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης. Τα παραδείγματα τέτοιων "ηθικών" υπουργών είναι παρά πολλά.

Ζούμε στη χώρα που ο αρμόδιος υπουργός σπάνια παραιτείται μετά απο μία τραγωδία/καταστροφή/αποτυχία που συμβαίνει στον τομέα ευθύνης του, έστω και για τα μάτια του κόσμου. Δε νιώθει την ανάγκη να παραιτηθεί, δε νιώθει την ανάγκη πως είναι υπεύθυνος για χιλιάδες ζωές, δε νιώθει πως πρέπει να παρουσιάσει συγκεκριμένο και χειροπιαστό έργο. Νιώθει μόνο απο 3 μαγικές λεξούλες: Λεφτά, λεζάντα, στ@ρχιδισμ⓪ς, ή αλλιώς, επάγγελμα υπουργός...