Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Αναζητώντας λίγη ζεστασιά

Η φωτογραφία καταγράφει ένα δράμα χωρίς τέλος για δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες
Ένα κορίτσι-πρόσφυγας από τη Συρία που προσπαθεί να ζεστάνει τα χέρια του στην εξάτμιση ενός λεωφορείου σε διασταύρωση της Κωνσταντινούπολης καταγράφει μία φωτογραφία που άρχισε να κυκλοφορεί αστραπιαία μεταξύ των χρηστών του Twitter όταν πρωτοδημοσιεύτηκε. Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, το περιστατικό κατέγραψε η κάμερα στη γειτονιά Ταρλαμπάσι, κοντά στην πλατεία Ταξίμ.

Παρά τους καταυλισμούς που έχει στήσει η κυβέρνηση στα σύνορα, η πλειοψηφία των Σύρων έχει μετακινηθεί στην ενδοχώρα και ειδικά στις μεγάλες πόλεις και πολλοί ζουν στους δρόμους, όπου...
οι συνθήκες χειροτερεύουν όσο πλησιάζει ο χειμώνας. Η Άγκυρα δεν χαρακτηρίζει τους Σύρους ως «πρόσφυγες» - αντίθετα τους αποκαλεί «φιλοξενούμενους» και οι καταυλισμοί επισήμως ονομάζονται «τεντουπόλεις».

Σε κάθε περίπτωση, η φωτογραφία καταγράφει ένα δράμα χωρίς τέλος για δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες από το 1,7 εκατομμύρια που έχουν καταφύγει στη Τουρκία από τη Συρία και προσπαθούν να επιβιώσουν χωρίς απολύτως καμία βοήθεια στους δρόμους μεγάλων πόλεων.

Από efsyn