Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Το "χρυσό κλειδί" και οι αποδοκιμασίες του Σαμαρά στο Ναύπλιο

Βίντεο ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ:"Θερμή υποδοχή" Σαμαρά από τους κατοίκους της Ιστορικής πόλης. 
vathiprasino

Το "χρυσό κλειδί" και οι αποδοκιμασίες
Η μοίρα θέλησε να γίνω πρωθυπουργός της χώρας στις πιο δύσκολες στιγμές των τελευταίων δεκαετιών, αλλά αυτές οι δύσκολες στιγμές δεν θα κρατήσουν ακόμα πολύ, τόνισε πριν από λίγο από την αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη της πρώτης Πρωτεύουσας της Ελλάδος, που σήμερα...
γιόρτασε τα 192 χρόνια απελευθέρωσής της. 
Ο Πρωθυπουργός, στον οποίον απονεμήθηκε και το "χρυσό κλειδί" της πόλης, από τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, ανέφερε ότι το Ναύπλιο έχει μεγάλη ιστορία και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους. 
Παράλληλα, υπογράμμισε, πως για τον ίδιο, η πόλη του Ναυπλίου αποτελεί καταφύγιο ξεκούρασης, τους Ναυπλιώτες τους θεωρεί οικογένειά του και τους ευχαρίστησε γιατί τον τιμούν με τη φιλία και την αγάπη τους. Η Πύλος και το Ναύπλιο, αποτελούν τους τόπους της ξεκούρασής μου, τόνισε. 
Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι αγάπησε το Ναύπλιο ως δεύτερη πατρίδα του και τόνισε: «Βοηθώ να γίνουν όλα όσα έπρεπε να έχει κάνει η πολιτεία επί χρόνια. Με πολύ χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του Ανάβαλου που προχωρά πλέον η ολοκληρωμένη του αξιοποίηση, για την υδροδότηση ολόκληρου του κάμπου της Αργολίδας. Εξέλιξη που επιτέλους μετά από σαράντα χρόνια θα αλλάξει και την εικόνα, αλλά και της προοπτικές ολόκληρης της περιοχής κι αυτό δεν είναι "θα", είναι κάτι που έχει τελειώσει και μπαίνει μπροστά». 
«Βλέπετε η μοίρα το θέλησε να είμαι πρωθυπουργός στις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες. Σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές, η Γεωργία και η οικογένειά της εδώ στο Ναύπλιο, υπήρξαν τα πιο στέρεα και δυνατά στηρίγματά μου και μαζί τους και οι κάτοικοι του Ναυπλίου, τους οποίους πραγματικά αισθάνομαι οικογένειά μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε: «Θέλω να ξέρετε ότι σ' αυτές τις δύσκολες τις σκληρές ώρες που περνάει ο ελληνικός λαός και που δεν θα διαρκέσουν ακόμα πολύ, πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες υπάρχει ο άνθρωπος». 

Τιμάμε σήμερα τον άνθρωπο Αντώνη Σαμαρά, υπογράμμισε ο δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Κωστούρος και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Σας τιμά μια πόλη που αντιστέκεται στη βία των λίγων».

Αποδοκιμασίες και συνθήματα

Την ίδια στιγμή, στο κέντρο του Ναυπλίου εκατοντάδες διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Μάλιστα υπήρξε ένταση όταν επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. 
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από enikos