Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Τέλος στα σενάρια περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού

Τέλος στα σενάρια περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού επιχείρησε να βάλει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. «Δεν ψάχνουμε τρόπους για να συνεχιστεί η ίδια πολιτική», διαμήνυσε.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, απέκλεισε το ενδεχόμενο να συναινέσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή ειδικού σκοπού.

«Εμάς δεν μας αφορούν αυτά τα σενάρια. Εμείς θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή ο τόπος έχει ανάγκη από ισχυρή κυβέρνηση που θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας και θα μας βγάλει από το μνημόνιο και από την κρίση. Κατά συνέπεια...
δεν ψάχνουμε άλλους τρόπους για να συνεχιστεί η ίδια πολιτική» ξεκαθάρισε.

Πρόσθεσε ότι μία τέτοια κυβέρνηση αφορά εκείνους που «αισθάνονται υπεύθυνοι (…) για το ότι οδήγησαν μέχρι εδώ τη χώρα και οι οποίοι καλώς ή κακώς όσο και να προσπαθούν να αναζητούν συνυπεύθυνους, δεν θα τα καταφέρουν».

 «Η κ. Μπακογιάννη, ο κ. Βλάχος, διάφορα άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ, ο κ. Λυκούδης εκτός, λένε, κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Μήπως τελικά, πέραν αυτού που αναπτύσσουν ως πρόταση, μήπως στέλνουν κι ένα μήνυμα και στον κ. Σαμαρά; Μήπως πρώτα και κύρια απευθύνεται στον κ. Σαμαρά αυτή η κυβέρνηση ειδικού σκοπού; Μήπως είναι μια επανάληψη της υπόθεσης αμφισβήτησης Παπανδρέου που κατέληξε στον Παπαδήμο για να συνεχιστεί όμως η ίδια πολιτική;» διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Έκανε τέλος λόγο για «εικόνα θρυμματισμού» της κυβέρνησης, γεγονός που, όπως υποστήριξε, επιβεβαιώνεται από την κατάσταση του ενός εταίρου, του ΠΑΣΟΚ. Αλλά από κει και πέρα, μέσω της πρότασης για μια νέα κυβέρνηση, ουσιαστικά τι εμπιστοσύνη είναι αυτή και προς ποιον;

Από thepressproject , Φωτό Nikos Libertas / SOOC