Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Η Ελένη η Κούρκουλα... Είναι της ίδιας λογικής με εκείνους που μιλούν για τσογλάνια, τζιχαντιστές, κλακαδόρους.

«Δεν είμαστε ένας βαθιά αλλοτριωμένος λαός» αναρρωτήθηκε σε συνέντευξή της η Ελένη Κούρκουλα, πρώην βουλευτής και υπουργός επί κυβερνήσεων Σημίτη, η οποία δεν δίστασε να δηλώσει ότι κάθε Έλληνας κρύβει μέσα του έναν μικρό Άκη Τσοχατζόπουλο: «Μη σας φανεί ακραίο, αλλά μήπως ο κάθε Έλληνας δεν ήταν ένας μικρός, μικρός «Τσοχατζόπουλος»; Δήλωσε κανείς την πραγματική αξία του σπιτιού που αγόρασε»; [thepaper]

Αναφερόμενη στο ΠΑΣΟΚ, η κ. Κούρκουλα λέει...
ότι «το αλλοτριωμένο κομμάτι του στηρίζει τώρα το ΣΥΡΙΖΑ», στη συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα άγνωστο κόμμα αλλά η συνέχεια του σάπιου συστήματος», είπε και αναφέρθηκε στο «βαθύ, παρακμιακό ΠΑΣΟΚ» που έτρωγε από το κράτος και διεκδικεί την εξουσία, αναφέρει η κ. Κούρκουλα, που δηλώνει «περαστική από την πολιτική».

Ανάμεσα σε όσους συμφωνούν με την θέση αυτή της κ. Κούρκουλα είναι και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, που μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, έγραψε: «Μεγάλες αλήθειες από την κ. Κούρκουλα».

Epikairo: Η Ελένη η Κούρκουλα λοιπόν. Παιδί του Σημίτη (βουλευτής ΠΑΣΟΚ 2000-2008), σύζυγος του Διονύση Παναγιωτάκη, ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού χορηγού, πρώτα των "58", μετά της "Ελιάς" και σύντομα της "ΔΗ.ΠΑΡ", ACTION 24 και βεβαίως πιστή σύμμαχος του Βαγγέλη Βενιζέλου. Αυτό που κινεί το ενδιαφέρον είναι η ρατσιστική της τοποθέτηση ότι κάθε Έλληνας κρύβει έναν μικρό Τσοχατζόπουλο. Είναι της ίδιας λογικής με εκείνους που μιλούν για τσογλάνια, τζιχαντιστές, κλακαδόρους. Είναι εκείνοι που εγκαινίασαν ένα νέο πολιτικό ήθος στην πολιτική, του καθ' έδρας ύφους, με τους πολιτικούς να βρίζουν τους ψηφοφόρους, με το προκάλυμμα της "σκληρής αλήθειας".

Αλήθεια, την κυρία Κούρκουλα πόσοι χιλιάδες μικροί Τσοχατζόπουλοι την εξέλεξαν; Με ποιο αλλοτριωμένο κομμάτι συνεργάστηκε και την έστειλε στην Βουλή για οκτώ χρόνια; Αυτή η ελιτίστικη νοοτροπία δεν έχει καμία σχέση με το λαϊκά προοδευτικό, αλλά μια εντελώς δεξιά αντίληψη, η οποία σπεύδει να μειώσει, να αφορίσει, να υποδείξει. Γι αυτό και αμέσως η Κούρκουλα έλαβε συγχαρητήριο τηλεγράφημα μέσω twitter από τον Άδωνι Γεωργιάδη..

Από epikairo