Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

Σκληρές διαπραγματεύσεις πάντως γίνονται, να μην είμαστε άδικοι με τους ελεεινούς που μας κυβερνούν. Διαπραγματεύονται σκληρά το πώς θα σώσουν το τομάρι τους, τα λεφτά τους, τα λεφτά των κολλητών τους, το πώς θα γλυτώσουν από τη Δικαιοσύνη για τις πράξεις τους που έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό...

Με φόντο την πρωτοβουλία Σαμαρά/Βενιζέλου να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, μιλάμε για μία κίνηση πολύ «υψηλού ρίσκου και ιδιαίτερου πολιτικού συμβολισμού», έληξε κάπως άδοξα μία ακόμα επίσκεψη των ανθρώπων της Τρόικας στην Αθήνα.

Άδοξα, καθώς για μία ακόμα φορά (μετά το Παρίσι, τη ΔΕΘ και το Βερολίνο) το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης είχε δημιουργήσει προσδοκίες για κάποιο «θετικό» αποτέλεσμα σε ότι αφορά...
τη μείωση των πιέσεων για περισσότερα φορολογικά έσοδα. Τελικά το μόνο που έμεινε να μας πουν και να μας γράψουν στα χρεοκοπημένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τους είναι ότι οι άνθρωποι της Τρόικας έκαναν… δεκτές τις ανακοινώσεις του Σαμαρά στη ΔΕΘ για τη μείωση, κατά 30%, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης και της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης. Έλα που όμως τα πράγματα δεν είναι, καν, έτσι. Προφανώς συμφωνία γι’ αυτές τις μειώσεις υπήρχε από πριν, άλλωστε δεν πρόκειται για μειώσεις φόρων.

Είναι γνωστό σε όλους, και στους ανθρώπους της Τρόικας, ότι ο κόσμος, ας πούμε, διαχειρίστηκε την αύξηση του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης αναζητώντας… εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης και σε πολλές περιπτώσεις αφήνοντας χωρίς θέρμανση τα σπίτια του. Η μείωση του φόρου στην οποία συμφώνησαν κυβέρνηση και Τρόικα, περίπου 10 με 12 σεντς το λίτρο, δεν είναι απλά μία τρύπα στο νερό, πρόκειται για κοροϊδία. Χειρότερα είναι τα πράγματα με την «εισφορά αλληλεγγύης», καθώς θα έπρεπε να είχε καταργηθεί ήδη για τα εισοδήματα του 2013! Η επέκταση της για τα εισοδήματα του 2014, έστω κατά 70%, αποτελεί σκάνδαλο, μάλιστα ένα σκάνδαλο που αποδεικνύει πως πράγματι αυτή η ελεεινή κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς μπορεί να συνεχίσει την πολιτική της φτωχοποίησης του κόσμου της εργασίας και χωρίς τον έλεγχο της Τρόικας.

Σκληρές διαπραγματεύσεις πάντως γίνονται, να μην είμαστε άδικοι με τους ελεεινούς που μας κυβερνούν. Διαπραγματεύονται σκληρά το πώς θα σώσουν το τομάρι τους, τα λεφτά τους, τα λεφτά των κολλητών τους, το πώς θα γλυτώσουν από τη Δικαιοσύνη για τις πράξεις τους που έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό αυτά τα τελευταία τέσσερα χρόνια της κοινωνικής καταστροφής. Στη συζήτηση στη Βουλή, για την παροχή ψήφο εμπιστοσύνης στην κѠλ⓪κυβέρνηση τους, καλό είναι να τους γίνει ξεκάθαρο ότι η απ’ εδώ πλευρά δεν πρόκειται να τους δείξει κανένα έλεος.

Ο alterthess ιανός