Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Πάγκαλος: Ψήφισα ΝΔ για να μην βγει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί προχώρησε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος αφήνοντας άφωνους τους ακροατές του Βήμα FM. 

«Ψήφισα Ν.Δ. στις περασμένες εκλογές, στις ευρωεκλογές. Βεβαίως! Με δυσκολία, αλλά πήγε το χέρι μου, διότι ήθελα οπωσδήποτε να αποφύγω αυτό που δεν απέφυγα τελικά, δηλαδή την πρωτοπορία του ΣΥΡΙΖΑ. Ψήφισα αρνητικά, όπως και πολύς κόσμος ή πολύς κόσμος που ψήφιζε αρνητικά ΠΑΣΟΚ, για να μην έρθει η δεξιά, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος. 

Στις ευρωεκλογές, αφού εξέτασα σοβαρά και την περίπτωση του Ποταμιού, κατέληξα...
στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν σοβαρή επιλογή και ότι έπρεπε να ψηφίσω Ν.Δ. για να μην έρθει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και για κάποιον που σκέπτεται έτσι, κάποιος άλλος θα μπορούσε να μου πει ότι ντρέπομαι, αλλά έτσι σκεπτόμουν και πράγματι ήρθε πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ» εξήγησε ο κ. Πάγκαλος.

Δεν στήριξα το ΠΑΣΟΚ, διότι συν τοις άλλοις, παρά τις διαμαρτυρίες ορισμένων εκ των οποίων και εγώ, υπήρξα θύμα αυτής της ιστορίας, διότι υπέστην τρομοκρατικές επιθέσεις και εκβιασμούς, αλλά η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σφύριζε αδιάφορα και κοίταγε αλλού, πρόσθεσε.