Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΑΙ σε όλα

Σε ένα απο τα πιο πολυδιαβασμένα κείμενα που έχουμε ανεβάσει στο blog, περίπου ένα μήνα πριν, υπήρχε ο τίτλος "Το π⓪υτ@ν@κι της δύσης". Ο σκοπός του κειμένου ήταν σαφής:

Με αφορμή το ξαφνικό στοπ των Ρώσων σε φρούτα και λαχανικά που προέρχονται απο χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάνοντας μία πρόχειρη αναδρομή στο παρελθόν καταδείξαμε ότι η χώρα είναι το π⓪υτ@ν@κι της Δύσης. Έτσι θέλει να είναι, έτσι είναι και ο άμεσος στόχος της...
για το κοντινό μέλλον είναι να κάνει τα πάντα για να συνεχίσει να διατηρεί αυτό τον τιμητικό τίτλο.

Στις 10/9/2014 τέθηκε σε ψηφοφορία από τον ΟΗΕ ένα ψήφισμα που σε γενικές γραμμές επιδιώκει να προστατεύσει τις χώρες που θέλουν να αναδιαρθρώσουν το δημόσιο χρέος τους από τους παγκόσμιους κερδοσκόπους και τα διάφορα επενδυτικά ταμεία. Διευκρινίζουμε ότι μιλάμε για ένα απλό ψήφισμα και όχι για ένα νόμο με διεθνή ισχύ.

Αυτό το ψήφισμα τελικά πέρασε με 124 ψήφους υπέρ και 11 κατά ενώ 41 χώρες απείχαν. Το ωραίο της υπόθεσης είναι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Ναι, αυτής που θέλει να φέρει την οικονομική ανάπτυξη, να προστατεύσει τη χώρα από τις βλαβερές συνέπειες της πολύπλευρης κρίσης και να εγγυηθεί ένα πιο αισιόδοξο μέλλον για τις επόμενες γενιές. Τι έκανε λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση;

Δεν ψήφισε. Καλά διαβάζεις φίλε, δεν κάνουμε πλάκα. Η ελληνική κυβέρνηση, όπως και όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απείχε. Λες και δεν υπάρχει θέμα με άπληστους κερδοσκόπους στην Ελλάδα, λες και δεν υπάρχει θέμα με το τεράστιο δημόσιο χρέος της χώρας, λες και δεν μας αφορά η υπόθεση. Τα άτομα που αποτελούν την κυβέρνηση έχουν τεράστιες ευθύνες. Οι χειρότεροι όμως είναι όλοι όσοι ανέχονται αυτά τα άτομα. 

Η κατάσταση έχει ξεφύγει απο κάθε όριο. Η μόνιμη μοιρολατρία, ο τυφλός συμβιβασμός και η αηδιαστική υποτέλεια της χώρας και των κατοίκων της έχουν περάσει στα σύνορα του ανεξήγητου. Η σημερινή Ελλάδα δίνει την εντύπωση πως αν αύριο γίνει μία φωτογραφική ρύθμιση για να ξεχρεώσει μία χώρα που βρέχεται από τα νερά της Μεσογείου, έχει πολλά νησιά, έναν Παρθενώνα και το όνομα της πρωτεύουσας της ξεκινάει με το γράμμα α αυτή θα απέχει ή θα αρνηθεί.

Υπάρχει έτοιμη και η δικαιολογία: Ανήκουμε στην Ευρώπη, θα κάνουμε ότι κάνουνε και οι υπόλοιποι. Που να τρέχουμε τώρα να ξεχρεώνουμε, να χαράξουμε νέες πολιτικές, να τιμωρήσουμε αυτούς που ευθύνονται για τη χρεοκοπία, να αλλάξουν τροπάριο τα καθεστωτικά ΜΜΕ και να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό; Για τέτοια είμαστε;

ΥΓ: Σε λίγες μέρες ο λαός της Σκωτίας θα αποφασίσει για το αν θέλει ή όχι την ανεξαρτησία της χώρας του. Δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, δεν θέλουμε να κάνουμε προβλέψεις πάνω σε αυτό και δεν θέλουμε να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Το ζητούμενο είναι πως ένα τεράστιο ποσοστό Σκωτσέζων θα ψηφίσει υπέρ της ανεξαρτησίας, ενώ το 99% των ΜΜΕ της Σκωτίας αγνοεί τις θέσεις τους και προβάλει μόνο το "όχι". Στην Ελλάδα της χρεοκοπίας δεν υπάρχει το "όχι". Υπάρχει μόνο το "ναι σε όλα"..