Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ελεύθερο το ζεύγος των μεγαλοαπατεώνων!

Πιάστηκαν μετά από εννιάμηνη αναζήτηση, αλλά… αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ο επιχειρηματίας Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, που κατηγορούνται για την υπόθεση των «επισφαλών δανείων» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. To ζευγάρι κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε απιστία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Στον Γριβέα επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου...
από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα και χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ. Η σύζυγός του αφέθηκε ελεύθερη με χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ και υποχρέωση εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα.

Το ζεύγος πήρε επιχειρηματικά δάνεια 17 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τα οποία κατά την κατηγορία δεν διατέθηκαν για τους σκοπούς που χορηγήθηκαν. Σύμφωνα με την εισαγγελέα που ερεύνησε την υπόθεση, η ζημιά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από τα επίμαχα δάνεια υπερβαίνει τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Ηθικό δίδαγμα: Αν είσαι απατεώνας μεγάλης οικονομικής επιφάνειας και υψηλής κοινωνικής θέσης, κλέβεις όσο περισσότερα μπορείς και κυκλοφορείς και πάλι ελεύθερος, δίνοντας ένα ελάχιστο μέρος από τα κλεμμένα!…

Από vathikokkino