Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ακόμα δεν ξήλωσε το Μπαλτάκειο πουλόβερ ...

Του Γ.Γ.
   
Δεν υπάρχει κανείς/α, φανταζόμαστε που να έπεσε από τα σύννεφα διαβάζοντας τις αποκαλύψεις που κάνει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς στην εφημερίδα των Συντακτών και με αδιάψευστα ντοκουμέντα αποδεικνύει ότι το ναζιστικό πολιτικό μόρφωμα του Μιχαλολιάκου ήταν το δεκανίκι της Ν.Δ.  Το ότι όλα τα τελευταία χρόνια η Χ.Α έχει βοηθήσει με κάθε τρόπο το αστικό πολιτικό σύστημα δεν χρειαζόταν οι σημερινές αποκαλύψεις για να το αντιληφθούμε.
Φυσικά και η Ν.Δ δεν ήταν αχάριστη. Και μόνο το γεγονός ότι ο Ν. Δένδιας κρατούσε...
στο συρτάρι του για χρόνια 32 φακέλους με εγκληματικές ενέργειες των χρυσαυγιτών και τις «ξέθαψε», αναγκαστικά,  μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα λέει πολλά.
  
Θα επανέλθουμε στο δημοσίευμα της ΕτΣ που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο άνθρωπος που έλυνε και έδενε στο μέγαρο Μαξίμου μέχρι την αποκάλυψη του βίντεο με τον Κασιδιάρη, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και πρώτος τη τάξει σύμβουλος του πρωθυπουργού, ο πολύς Τάκης Μπαλτάκος δεν περιοριζόταν στις κοινωνικές επαφές και τα κουτσομπολιά με τους χρυσαυγίτες που φιλοξενούνταν σε γραφείο απέναντι από το δικό του.
  
Οπως αποκαλύπτεται από τα μηνύματα που έστελνε στον Ηλία Κασιδιάρη, ο κ. Μπαλτάκος λειτουργούσε ως άτυπος καθοδηγητής των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και είχε κατορθώσει να λειτουργεί η κοινοβουλευτική ομάδα της ναζιστικής οργάνωσης ως παράρτημα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.
  
Ο Μπαλτάκος εμφανίζεται να περνά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και να δίνει εντολές για το πώς θα ψηφίσουν οι χρυσαυγίτες, σε ζητήματα που διαίρεσαν την τότε τρικομματική κυβέρνηση.
Μάλιστα, δεν παραλείπει να επιβραβεύσει τους χρυσαυγίτες για την απαράδεκτη στάση τους μέσα στην αίθουσα της Βουλής, ενθαρρύνοντας τους τραμπουκισμούς τους.
  
Προσέξτε τώρα κάποιες «λεπτομέρειες» που δεν πρόκειται να αναφερθούν στα αστικά ΜΜΕ.  Ο Μπαλτάκος στο γνωστό βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα ο Κασιδιάρης χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό σαν «μικρόνοα, φοβισμένο, πούστη». Υπήρχε περίπτωση να υπήρχε άνθρωπος ο οποίος θα λουστεί τέτοια μπινελίκια και δεν θα είχε διώξει, τουλάχιστον με τις κλωτσιές τον υβριστή του; 
Και όμως ο Σαμαράς αντί να τον διαγράψει αμέσως απ’ την Ν.Δ και να τον σουτάρει από την κυβερνητική καρέκλα που του είχε παραχωρήσει, του έδωσε το προνόμιο να υποβάλλει την παραίτηση του και να παρουσιάζεται σήμερα σαν μελλοντικός εθνοσωτήρας.
Στην ίδια κατεύθυνση Δένδιας και Αθανασίου δεν τόλμησαν να καταθέσουν μήνυση σε βάρος του για τα όσα τους απέδωσε στο γνωστό βίντεο. Θα ήταν αφελής κανείς να πιστέψει ότι ήταν τυχαία όλα αυτά.
  
Ο «γεννήθηκα και θα πεθάνω αντικομμουνιστής» επιστήθιος φίλος για 30 χρόνια του σημερινού πρωθυπουργού, Τ. Μπαλτάκος ήταν ο άνθρωπος που αναλάμβανε όλες τις βρώμικες δουλειές. Αν ανοίξει το στόμα του θα κάψει πολλούς.
O Τάκης Μπαλτάκος ήταν το  alter ego του Α. Σαμαρά. Πόσο λογικό είναι να αποδεχθούμε ότι είχε «αυτονομηθεί» όπως μας λένε τα κυβερνητικά παπαγαλάκια κάθε μορφής και έκανε ..του κεφαλιού του; 
Και πώς να πιστέψουμε ότι μετά την απομάκρυνση απ’ το πόστο του δεν ξαναείχε καμιά επαφή με τον Σαμαρά;
     
Εγώ πάντως είχα δει ένα όνειρο. Για κρατήστε το.

   
   
Ενα "περίεργο" όνειρο με πρωταγωνιστή την "Μπαλτακιάδα" 
Του Γ. Γ.
  
Κάποιες φορές είναι μερικά όνειρα, που  τα αντιλαμβάνεσαι τόσο έντονα, λες και το σκηνικό που σου φέρνει στον ύπνο ο Μορφέας είναι αληθινό. Κάτι τέτοιο μου συνέβη χτες το βράδυ.
  
Σκάσαν απροσκάλεστοι στον ύπνο μου ένα σωρό καλόπαιδα. Από τον Σαμαρά και τον Μπαλτάκο μέχρι κάτι περίεργους τύπους που παριστάνανε τους μυστικούς πράκτορες. Οι τελευταίοι –σύμφωνα πάντα με το όνειρο- έχουν χωρίσει στη ζούλα τα τσαρντάκια τους με τους προϊσταμένους στην μυστική υπηρεσία που δουλεύουν και έχουν στήσει το δικό τους παραμάγαζο. 
  
Όταν έσκασε η ιστορία με τον πρώην παντοδύναμο γ.γ της κυβέρνησης (ξέρετε, τώρα. Η γνωστή «Μπαλτακιάδα»), άρχισαν να παρακολουθούν και να καταγράφουν όλες τις τηλεφωνικές επαφές του Μπαλτάκου χρησιμοποιώντας τα «εργαλεία» της υπηρεσίας τους.
  
Τράκαραν, λοιπόν, μια συνομιλία του Σαμαρά με το Μπαλτάκο, που όμως λόγο του ότι το όνειρο ήταν αθυρόστομο δεν γίνεται να την παραθέσω. Αυτό που προκύπτει απ’ το αλισβερίσι τους, και όπως το κατάλαβα απ’ το σερβίρισμα του Μορφέα, ο Μπαλτάκος ενεργούσε με εντολή Σαμαρά στις επαφές που είχε με τους Χρυσαυγίτες και φυσικά δεν είχε «αυτονομηθεί» από την Ν.Δ όπως θέλησαν να μας το παρουσιάσουν τα κυβερνητικά παπαγαλάκια. Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο Μπαλτάκος κάνει αναφορά για μια σειρά παρασκηνιακές ενέργειες που έκανε πάντα με εντολή Σαμαρά.
  
Ολη αυτή η συνομιλία είναι σε CD, και οι «περίεργοι τύπου» που έλεγα, κάνουν την τσάρκα τους στον Πειραιά για να το μοσχοπουλήσουν σε κάποιον μεγαλοκαπιταλιστή. Αυτός επειδή κάνει μπίζνες εκατομμυρίων στο μεγάλο λιμάνι της χώρας και έχει νταλαβέρια με το κράτος αλλά παράλληλα έχει αλληλομαχαιρώματα με άλλον καπιταλιστή που «χώνεται» στις ίδιες κομπίνες, ανθίζεται ότι με αυτό το CD στα χέρια του, μπορεί να εκβιάσει τον Σαμαρά, και να εξολοθρεύσει τον ομόσταβλο ανταγωνιστή του. 
  
Στα παζάρια, λοιπόν βρισκόταν αυτοί οι μυστήριοι τύποι με τον πλουτοκράτη όταν ξύπνησα και έχασα την συνέχεια…
  
Πιθανόν κάποια στιγμή να βρεθεί ένας Καζαμίας να μας κάνει πιο λιανά αυτό το όνειρο.