Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Αποκάλυψη ΔΝΤ: “Ο Σαμαράς μας έκανε block”

Αδιάφορα σφύριζε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την επόμενη ημέρα της ανακοίνωσης του Αντώνη Σαμαρά πως θα συνεχίσει χωρίς αυτό. Μάλιστα ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε δίπλα στη Μέρκελ πως δεν προτίθεται να πάρει διαζύγιο με το ΔΝΤ, αφού σκοπεύει να το αναγκάσει να φύγει αυτό και να του πληρώσει και διατροφή. Τώρα το ΔΝΤ τρέχει και δε φτάνει.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος από την άλλη, επιχείρησε να ενώσει το ζευγάρια και να κάνει τον Αντώνη να το ξανασκεφτεί. Η αγάπη για το χρήμα ενώνει και δεν είναι δυνατόν μια τέτοια σχέση να λήξει τόσο άδοξα.

Ο Βαγγέλης στην πραγματικότητα τάσσεται στο πλευρό του Αντώνη σε αυτόν το...
χωρισμό, θα προτιμούσε όμως να γίνει πολιτισμένα. Με την στήριξη των Ευρωπαίων κουμπάρων.

Άλλωστε, ο Βαγγέλης επιμενει πως η σχέση και το χρέος της χώρας είναι βιώσιμα, συνεπώς αναγνωρίζει πως η σχέση θα μπορούσε να λάβει τέλος.

Μέσα σε αυτό το άρρωστο για τις σχέσεις του Αντώνη με τους Αμερικάνους δανειστές κλίμα, ο Αντώνης αποφάσισε και πήγε την κατάσταση ένα βήμα παρακάτω. Προχώρησε στην πρώτη μονομερή ενέργεια κατά του Ταμείου.

Έτσι, όπως ανακοινώνει με πρωτοσέλιδό του το Θέμα, αποφάσισε να κάνει block το ΔΝΤ, σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα. Δεν απαντάει στα inbox, δεν αφήνει καμία ανάρτησή του να εμφανιστεί στον τοίχο του, και γενικά κάνει ότι μπορεί για να δείξει πως η σχέση αυτή έφτασε στο τέλος της.

Κανείς δεν ξέρει πως μπορεί να αντιδράσει η Κριστίν Λαγκάρντ, που λίγο έλειψε να λάβει το μπλοκάρισμα ως απειλή. Μέσω facebook άλλωστε την είχαν απειλήσει και αρκετοί μεγαλοφοροφυγάδες, και απο τότε παρακολουθείται εξονυχιστικά η κίνηση του λογαριασμού της.

Τη λύση αναμένεται να δώσει ο Σταύρος Θεοδωράκης με μια εκπομπή του, με σκοπό τη λύση μεν των διαφορών των δύο πλευρών, αλλά με ένα σσυναινετικό διαζύγιο.