Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;

Σύμφωνα με μία παραληρηματική διαρροή από το Μέγαρο Μαξίμου ο Σαμαράς έχει για μοναδικό αντίπαλο του το χρόνο, το αν θα προλάβει δηλαδή να υλοποιήσει όλα αυτά που έχει υποσχεθεί. Δηλαδή μπούρδες. Σε αυτόν τον αγώνα με το χρόνο, σύμφωνα με την ίδια διαρροή, ο Σαμαράς έχει και έναν σύμμαχο που δεν είναι άλλος από τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ… Η εκτίμηση, περί εσωκομματικών προβλημάτων, της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει να κάνει με τους «συνήθεις υπόπτους», δηλαδή με τη στρατηγική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ και τις απόψεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τη νομισματική πολιτική, αλλά με έντονες διαφοροποιήσεις που θα αφορούν… εθνικά θέματα.
 
Απ’ όπου κι αν σταθείς δεν μπορείς να διακρίνεις, έστω κάπου...
στο βάθος, τέτοιου είδους διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, τέτοιες που θα αποτελέσουν… σύμμαχο του Σαμαρά. Αυτό βέβαια έχει να κάνει με τη σημερινή ατζέντα που επικεντρώνεται στο πρόγραμμα της φτωχοποίησης των πολλών καλών ανθρώπων, στη γενική ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί ακόμα και, σχετικά, απλές υποθέσεις και στη διαπλοκή της με κρατικοδίαιτα επιχειρηματικά συμφέροντα. Πίσω όμως από την ελπίδα που τρέφουν στη Νέα Δημοκρατία, ώστε να υπάρξει ένας προεκλογικός εσωκομματικός σπαραγμός στο ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως βρίσκεται ένα σχέδιο για μία άλλη ατζέντα, που προφανώς θα περιλαμβάνει κάποιο εθνικό θέμα, το πιθανότερο το «Μακεδονικό» που είναι και το… αγαπημένο του Σαμαρά.

Αυτή η κυβέρνηση, ως ελεεινή και ακροδεξιά, είναι εντελώς λογικό να καταφύγει στον εθνικισμό για να στρέψει αλλού την οργή των πολλών καλών ανθρώπων, με απλά λόγια να τους πιάσει μαλάκες και να φέρει το ΣΥΡΙΖΑ σε μία, υποτίθεται, δύσκολη θέση. Φαίνεται πως μετά το γελοίο παραμύθι, περί… εκδίωξης της τρόικας, στο φούρνο έχει μπει ένα άλλο δίλημμα, όχι για τον αν θα γίνουμε σαν την Αργεντινή, αλλά για το ποια κυβέρνηση – «του Σαμαρά ή του Τσίπρα» - θα μπορέσει να χειριστεί ένα… καυτό εθνικό θέμα. Αν τα πράγματα είναι έτσι, που μάλλον έτσι είναι, τότε είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι το… παιδί, όπως είχε πει και ο γέρος ο Καραμανλής για τον Σαμαρά, είναι πολύ επικίνδυνο. Και αυτός είναι ένας ακόμα πολύ σοβαρός λόγος ώστε αυτή η ελεεινή κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς να πάρει τον πούλο μία ώρα νωρίτερα.