Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Κυβέρνηση «Real estate»…

«ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ! Πωλούνται παραθαλάσσια οικόπεδα, διατηρητέα κτίρια, καταστήματα και διαμερίσματα στο εξωτερικό σε τιμή ευκαιρίας λόγω άμεσης ανάγκης για αποπληρωμή δανείων. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210.3274400. Υπεύθυνος πώλησης ΤΑΙΠΕΔ Κολοκοτρώνη & Σταδίου 1»!

Το παραπάνω κείμενο, αν υπήρχαν κυβερνητικές αγγελίες, είναι σίγουρο ότι θα μπορούσε κάλλιστα να βρει θέση στα ένθετα των μεγαλύτερων real estate γραφείων του κόσμου! Επειδή όμως δεν υπάρχουν, αυτό το ρόλο ανέλαβε το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο εκτελώντας τις εντολές της κυβέρνησης Σαμαρά, πουλά και τα «ασημικά» της χώρας! Μαζί με το επικείμενο ξεπούλημα των στρατηγικών υποδομών της χώρας, στη...
λίστα της εκποίησης μπαίνουν κτιριακές εγκαταστάσεις και οικόπεδα «φιλέτα».

Το νέο πακέτο που βγάζει στο σφυρί το ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνει συνολικά 14 ακίνητα που περιλαμβάνουν διατηρητέα κτίρια, καταστήματα και παραθαλάσσια οικόπεδα. Επίσης πωλητήριο μπήκε και σε πέντε ακίνητα ιδιοκτησίας του Δημοσίου στην Ουάσιγκτον, στη Νέα Υόρκη, στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής, στη Λιουμπλιάνα και το Βελιγράδι. Το ΤΑΙΠΕΔ, εξάλλου, σε ανακοίνωση του μας ενημέρωσε ότι κατατέθηκαν οι δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά των τεράστιων εκτάσεων και εγκαταστάσεων που ανήκουν στο κράτος στην κωμόπολη Αφάντου της Ρόδου.

Τα χρήματα που θα εισπραχθούν όταν τελικά ολοκληρωθεί το «κατόρθωμα» της κυβέρνησης, για να μην ξεχνιόμαστε θα κατευθυνθούν μέχρι τελευταίο λεπτό του ευρώ για την αποπληρωμή των δανείων της τρόικας. Βάση του δευτέρου μνημονίου, που επικύρωσε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στις 18.11.2012 ο Αντ. Σαμαράς και το Υπουργικό Συμβούλιο της τότε τρικομματικής κυβέρνησης, τα χρήματα από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας θα μεταφέρονται το αργότερο μέσα σε 10 ημέρες από την είσπραξή τους, στον ειδικό λογαριασμό με την ονομασία «Ελληνικό Δημόσιο Εισπράξεις και Πληρωμές για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου χρέους».

Το πραγματικό «success story» των κυβερνώντων, είναι ηλίου φαεινότερο,  ότι αφορά αποκλειστικά τους δανειστές της χώρας και τους «γύπες» που θα αρπάξουν την περιουσία του ελληνικού λαού!

Από imerodromos, μοντάζ Γρέκι